Bolan kraj za Mesuta Ozila: "Nije ovo dječja igra"
Foto - EPA

Bit će mu uručen otkaz

Bolan kraj za Mesuta Ozila: "Nije ovo dječja igra"

M. Šljivak

Iskusni njemački fudbaler Mesut Ozil (33) izbačen je nedavno iz ekipe Fenerbahčea zbog neprofesionalnog pristupa obavezama, a da je njegova epizoda u turskom velikanu završena potvrdio je i predsjednik kluba Ali Koč.

Mesut Ozil je u Fenerbahče stigao kao veliko pojačanje u januaru 2021. godine. Imao je Nijemac blistavih trenutaka u igri, ali je ubrzo ispao iz forme.

Nespremnost i olako shvatanje obaveza u klubu koštali su ga izbacivanja iz tima. Trener Ismail Kartal nije želio da Ozil bude veći od kluba i izbacio ga je iz ekipe.

Za rukovodstvo Fenerbahčea Ozil je završena priča. Potvrdio je to predsjednik kluba Ali Koč koji je saopštio da iskusni veznjak vjerovatno napušta klub.

"Ova odluka nije dječja igra, ali još uvijek nismo donijeli konačnu odluku. U ovom trenutku je klub najbitniji", saopštio je Ali Koč.

Nijemac turskog porijekla je ove sezone zabio devet golova za Fenerbahče, no njegovo ponašanje na kraju mu je pokvarilo jednu divnu priču koju je započeo u Istanbulu.

Oglasi

Treba svakako istaći da se Ozil već povezuje s određenim timovima. Navodno mu je želja odlazak u MLS, gdje bi mogao zaigrati za Inter Miami, a spominje se mogućnost odlaska u engleski Hull City.

Bivši saigrač raskrinkao Ozila: "Njegov problem je što ima problem sa svima"

Da Ozil i ranije nije volio previše raditi na sebi otkrio je i njegov nekadašnji saigrač iz Arsenala Nacho Monreal. On tvrdi da je njemački veznjak imao ogromne probleme s menadžerima.

'Kuhao' je sjajni veznjak s Arseneom Wengerom, Unaijem Emeryjem i Mikelom Artetom, koji ga je potom izbacio iz ekipe.

"Ozilov problem je što ima problem sa svima. Završio je loše s Wengerom, nije igrao posljednjih nekoliko utakmica pod njegovim vodstvom. Potom ga je Unai Emery pokušao napraviti našim liderom. Nije išlo", rekao je Monreal i dodao je:

"Igrao je dosta, menadžer je imao veliki povjerenje u njega, ali znao je da ima problem s kondicijom. Ozil je bio jedan od najboljih igrača u timu, jedan od najplaćeniji, ali nikad nije bio fizički spreman".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na kraju je iskusni španski fudbaler zaključio.

"Kao osoba bio je dobar sa svima. Povrede su ga međutim uništile", rekao je Nacho Monreal za FourFourTwo magazin.

Top Komentari

AG3
"Ozilov problem je što ima problem sa svima." "Kao osoba bio je dobar sa svima." Sta je na kraju?
2 0
adi4
Ni sjena onoga igraca iz reala,mislim da ga to najvise i muci,sto su ga se olako rjesili.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi