U januaru raskinuli ugovor, a Arsenal i dalje svaki mjesec daje pravo bogatstvo Ozilu

Još uvijek je "na plati"

U januaru raskinuli ugovor, a Arsenal i dalje svaki mjesec daje pravo bogatstvo Ozilu

E. Čaušević

Njemački fudbaler Mesut Ozil u januaru je napustio londonski Arsenal i odlučio je karijeru nastaviti u dresu Fenerbahčea.

Ozil je nakon skoro osam godina napustio Arsenal nakon što nije bio u planovima Mikela Artete. Ovaj veznjak skoro da nije odigrao ni minute čak godinu dana za Arsenal, te je odlučio da je najbolje da napusti ovaj klub.

Bivši njemački reprezentativac je s Arsenalom imao ugovor do kraja ove sezone prema kojem je zarađivao skoro 350.000 funti sedmično. Jasno je bilo zašto Ozil nije ranije htio da ide, ali kada ga je pozvao klub za koji navija od malih nogu odlučio je da je vrijeme za odlazak.

U januaru je saopšteno da su Arsenal i Ozil postigli sporazumni raskid saradnje i ovaj 32-godišnji fudbaler je kao slobodan igrač na kraju potpisao za Fenerbahče do ljeta 2024. godine.

Međutim, ni u Turskoj mu ne ide baš sjajno jer je od dolaska u ovaj klub odigrao svega sedam utakmica i jasno je da će mu trebati vremena da se vrati u formu nakon što godinu dana nije odigrao ni sekunde za Arsenal.

No, mnoge navijače londonskog kluba jučer su iznenadile informacije da Arsenal još uvijek plaća Ozila iako je on prije skoro pet mjeseci raskinuo ugovor s ekipom s Emiratesa.

Oglasi

Ipak, tada su Arsenal i Ozil dogovorili da će klub i dalje plaćati njegovu platu do kraja ove sezone, odnosno ugovora kojeg je imao. Ozil je jedino na taj način pristao da napusti klub i na kraju su čelnici Arsenala odobrili raskid ugovora i pristali da mu isplate novac kao da je i dalje član Topnika.

Engleski The Athletic objavio je jučer da Arsenal i dalje isplaćuje oko 90% Ozilove plate što je oko 315.000 funti sedmično. Iako je raskinuo ugovor to znači da će Ozil do ljeta inkasirati čak 7.38 miliona funti od kluba čiji više nije član što je zaista nevjerovatno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ozil je napravio odličan posao kada je odlazio od Arsenala i sada je svima jasno zbog čega mu nije bilo toliko bitno koliko će novca zarađivati u Feneru.

Turski klub do kraja sezone obavezan je da plaća preostalih 45.000 funti sedmično, a onda će dogovarati nove uslove. No, ostaje zaista enigma kako je Arsenal pristao na sve ovo.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi