Metalleghe BSI iz Međugorja kreće po ovjeru opstanka u ligi

Generalka protiv Bratstva

Metalleghe BSI iz Međugorja kreće po ovjeru opstanka u ligi

S. Mlaćo

Današnjim treningom nogometaši Metalleghea BSI okončali su prvi dio priprema u Međugorju. U prekrasnom kompleksu Sport Centar Jajčani su imali sjajne uslove za rad, a zanimljivo da će od nedjelje ponovo biti na istoj lokaciji. 

Danas će izabranici Romea Šapine svojim kućama, a u subotu će u Jajcu odraditi novi trening. U nedjelju će put Međugorja gdje će biti do petka, tačnije do duela 16. kola Prve lige FBiH sa Slogom iz Simin Hana koji je zakazan za subotu.

Sve ovo jasno govori da u jajačkom prvoligašu ništa ne prepuštaju slučaju, te su za razliku od mnogih klubova iz BiH koji su svojim gradovima muče muke kako odraditi "normalan" trening, nogometašima i stručnom štabu obezbijedili sve uslove za kvalitetan rad.

Svjestan toga je i ambiciozni šef struke Romeo Šapina koji je pri povratku u Jajce za SportSport.ba. kazao.
"Upravo se pakujemo, odlazimo na kratki odmor kućama, a novi trening je u subotu. Zatim ćemo opet put Međugorje, gdje zaista imamo sjajne uslove za rad. Imali smo dva terena na korištenje sa prirodnom travom, tu je i teretana, sve je bilo top", ističe Šapina te dodaje.
"Što je najvažnije sve je proteklo bez ozljeda, niko se nije povrijedio, a igrači su usvojili taktičke zadatke. Odrađene su i tri utakmice, ova sa Čapljinom danas je odgođena, ali ona i nije bila pod moranje".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Metalleghe BSI će generalku za drugi dio sezone odigrati u nedjelju protiv Bratstva iz Grčanice, također člana Prve lige Federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi