U Metallegheu zadovoljstvo nakon provjere sa Veležom

Jajčani nadigrali Rođene

U Metallegheu zadovoljstvo nakon provjere sa Veležom

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghea konačno su pronašli pravu formu. Danas su popularni Kraljevi odmjerili snage u prijateljskom meču protiv FK Velež, te remizirali (1:1), ali  u mnogim segmentima nadigrali Rođene i pokazali da će se mnogo pitati u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH. 

Izabranici Romea Šapina nakon pogotka Malbašića propustili su nekoliko sjajnih prilika da dotuku Veleža, a na kraju su primili pogodak, po mišljenju mnogih neregularan s obzirom da se prethodno radilo o faulu na golmanu Jajčana Mladenu Kukriki.

Romeo Šapina ne žale zbog propuštene pobjede, svjestan da su njegovi momci pružili sjajnu partiju protiv renomiranog rivala.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu, pored pogotka propustili par lijepih prilika i zaista sam zadovoljan. Momci su ispunili stvari koje sam tražio od njih, ovo je bila kvalitetna provjera, slobodno mogu reći da se igralo kao da je prvenstvena utakmica. Imamo još dvije utakmice u sklopu priprema u Međugorju, a zatim se vraćamo u Jajce. Do tada prvog kola želimo se dodatno uigrati i spremni dočekati ono što nas čeka u drugom dijelu sezone, a svjesni smo da ćemo morati mnogo dati od sebe ako želimo ispuniti cilj", kazao je Šapina za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U prvom kolu Metalleghe će u Jajcu ugostiti Slogu iz Simin Hana, koja se također priprema u Međugorju. Tajni nema, očekuje se težak meč, a Šapina je dao kratki komentar na taj meč.
"U Jajcu nikome neće biti lako da nas savladala, jer se i mi nešto pitamo. Imamo svoju računicu i jasan cilj".

Metalleghe BSI je današnji meč počeo u sastavu: Kukrika, A.Kukavica, Kovač, Bevanda, Alispahić, Hota, Opardija, Vujica, Pavlović, Haračić, Malbašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi