Metalleghe desetkovano protiv Zvijezde

Problemi za Jajčane

Metalleghe desetkovano protiv Zvijezde

S. Mlaćo

Nakon četiri osvojena boda u prva dva susreta drugog dijela sezone Prve lige Federacije u NK Metalleghe BSI u dobrom raspolozenju dočekuju susret 18. kola protiv lidera Zvijezde iz Gradačca.

Jajčani su u prošlom kolu u svim segmentima igre nadigrali Slaven (4:0), ali u tom meču zaradili veliki broj žutih kartona, te će desetkovani krenuti put Gradačca.

Zbog trećeg žutog kartona meč u Gradačcu propustit će Amir Kukakavica, Dženan Haračić, Sabit Alispahić, Bakir Hota i Rijad Pljevljak, dok je povrijeđen Ahmed Opardija.

Upitan je i nastup golmana Mladena Kukrike, koji nije ni trenirao posljednih dana, pa će na gol vjerovatno mladi Zejd Muratspahić koji je debi upisao protiv Sloge Simin Han (2:2). Na put će tako i veliki broj juniora od kojih će neki dobiti i svoje prve seniorske minute.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

I pored problema sa igrački kadrom u NK Metalleghe vjeruju da će oni koji dobiju šansu u subotnjem meču dati sve od sebe da iznenade jesenjeg prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi