Metalleghe pokvarilo planove i Zvijezdi, mladi igrači se odužili Šapini
FOTO: kezaphoto.com

Tim iz Jajca gazi ka opstanku u ligi

Metalleghe pokvarilo planove i Zvijezdi, mladi igrači se odužili Šapini

S. Mlaćo

NK Metalleghe BSI je najprijatnije iznenađenje drugog dijela sezone Prve lige Federacije BiH. Jajčani su u tri kola osvojili pet bodova, koji dobijaju na većoj važnosti kada uzmemo u obzir da su za rivale između ostalih imali Slogu Simin Han i Zvijezdu Gradačac. 

Konkurent za opstanak Slaven iz Živinica na Mračaju je pao sa ubjedljivih 4:0. Jajčani su pripreme odradilo sjajno, Romeo Šapina nije štedio svoje izabranike svjestan da ih čekaju teški ispiti. Iz kola u kolo.

Vrijedno je Šapina sa rukovodstvom kluba radio i u prelaznom roku, pa nije tajna da su Jajčani u posljednji čas pojedina zimska pojačanja 'preoteli' ispred drugih rivala.

Već nakon meča protiv Sloge (2:2) bilo je jasno da će Metalleghe biti tvrd orah za sve rivale, a sedam dana kasnije Slaven se spašavao blamaže na Mračaju. Pred put u Gradačac, jesenjem prvaku i trenutnom lideru, ni pojedinii uposlenici NK Metalleghe nisu vjerovali u uspjeh. Čak šta više, želja je bila da se ekipa kući vrati sa što manje primljenih pogodaka te izbjegne blamažu.

Romeo Šapina, mladi stručnjak koji je pravo otkrovljenje na bh. nogometnoj trenerskoj sceni, vjerovao je u svoju momčad. Na put je poveo čak jedanaest igrača do 21 godine, pet ih je od prve minute gurnuo u 'vatru', a oni mu se odužili borbenom partijom i osvajanjem boda.

Ginuli su jedan za drugom, pokazali da kolektiv nekada može napraviti mnogo više nego što to i sam misli. Zvijezda je sigurno bolja ekipa od Metalleghea, tu dileme nema, ali kada ostavite posljednji atom snage tada je sve moguće.

"Danas smo u kadru imali 11 igrača do 21 godine, pet ih je nastupilo od prve minute. Zadovoljni smo bodom, kako i nebi bili, a domaćinu čestitam na fer i korektnoj igri", kazao je Šapina.

"Došli smo se braniti i pokušati iz kontri ugroziti Zvijezdu, imali smo jednu šansu pred kraj, no dobro je. Na kraju smo uspjeli ostvariti ono što smo željeli".

U narednom kolu na Mračaj dolazi Jedinstvo. Safet Nadarević je sa svojim izabranicima danas napravio čudo i savladao Slogu (1:0), ali to Šapinu puno ne zabrinjava.

"Pobjedom bi jednom nogom osigurali opstanak. Vjerujem da može slaviti protiv Jedinstva", kazao je Šapina, vlasnik UEFA PRO licence trener koji je do Jajčana napravio tim kojeg gotovo svi respektuju, a mnogi u ligi pribojavaju.

Pjesma u gostujućoj svlačionici na Banja Ilidži poslije meča jasno je rekla kakvu je 'klapu' stvorio Šapina, rođeni Bugojanac koji je već sada na radaru klubova iz naše zemlje koji za narednu sezonu imaju najveće ambicije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi