Olimpik siguran, novi šok za Slogu, kiks Zvijezde na domaćem terenu

Prva liga FBiH, 18. kolo

Olimpik siguran, novi šok za Slogu, kiks Zvijezde na domaćem terenu

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Danas su odigrani svi susreti 18. kola Prve lige Federacije BiH.

Olimpik je na svom terenu ugostio Igman i slavio pobjedu rezultatom 1:0. Domaći su bolje otvorili meč, stvorili par prilika, ali u vodstvo došli tek u 25. minuti kada nakon prekida vlastitu mrežu trese Lončarić.

Blaić je u 30. minuti mogao povisiti 2:0, no nije bio precizan. U drugom poluvremenu otvoren meč, a u 60. minuti Krišić je zaprijetio udarcem sa oko 18 metara. Nedugo zatim probao je i Jusufbašić za domaće, međutim nije bio precizan.

Do kraja bez uzbuđenja i Olimpik je upisao važna tri boda u borbi za prvo mjesto.

U Gradačcu su se sastali lider Zvijezda i Metalleghe, a gosti su pružili jak otpor i završeno je podjelom bodova (0:0)

Zvijezda je u prvom poluvremenu imala par poluprilika, ali ni gosti nisu bili bezopasni. Malbašić je jednom spasio sa gol linije i ostavio mrežu svog tima netaknutu.

U drugom poluvremenu Zvijezda je tražila put do gola gostiju koji su pokazali veliku borbenost a u 85. minuti imali i veliku šansu preko Smajića.

Do kraja bez uzbuđenja i ostalo je 0:0. Zvijezda je ostala prvoplasirana ali sada sa samo dva boda više u odnosu na Olimpik.

Otvoren meč viđen je i u Bihaću gdje je Jedinstvo ugostilo Slogu Simin Han (1:0). Mreže su mirovale do 90. minute, kada je Vučić pogodio mrežu gostiju i donio svom timu tri boda.

Sloga je imala svoje šanse, ali i domaći se nisu predavali u fer i korektnoj utakmici. Sredinom drugog poluvremena Sloga je zaprijetila preko Poturalića, no golman Đurić je danas bio odličan.

Ostalo je na kraju 1:0 i domaći su tako napravili veliku senzaciju.

Prva liga FBiH, 18. kolo:

FK Olimpik - FK Igman 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda - NK Metalleghe BSI 0:0

NK Jedinstvo - FK Sloga Simin Han 1:0

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti