"Pogledam platu, u nevjerici sam zbog onog što vidim, počelo je ludilo i više nisam mogao"
Foto - EPA

Micah Richards je preko noći prelomio

"Pogledam platu, u nevjerici sam zbog onog što vidim, počelo je ludilo i više nisam mogao"

M. Šljivak

Bivši engleski fudbaler Micah Richards (33) danas je poznati analitičar, a nekada je važio za veliku defanzivnu nadu Manchester Cityja i reprezentacije Engleske.

Richards je sa 17 godina dobio profesionalni ugovor s Građanima. Bilo je to 2005. godine i od tog trenutka mu se život potpuno promijenio. Naravno, promjena je uslijedila zbog novca.

"Zamislite da odjednom umjesto 500 funti sedmično zarađujete 5.000, a zatim umjesto te cifre zarađujete 50.000. Onda dobijete bonuse i druge stvari", rekao je Richards za The Athletic i nastavlja priču:

"Sjećam se da sam jednom pogledao u telefon nakon treninga i vidio sam uplatu od 250.000 funti. Nisam mogao da vjerujem. Šta možeš uraditi u tom trenutku? Ja sam znao šta ću. Odmah sam otišao i kupio Ferrari. Već sam imao Range Rovera i Aston Martina, ali pomislio sam: 'Vrijeme je'. Kupio sam Ferrarija F430, a zatim i 458 Speciale".

Oglasi

"Potom sam počeo tražiti kuću. Kupio sam jednu od tri miliona funti, imala je sedam spavaćih soba i živio sam s dvojicom braće, dvojicom rođaka i najboljim prijateljem. Tamo gdje sam ranije živio bilo je sasvim dovoljno mjesta, ali ovo se događa kada ste fudbaler. Uvijek je do toga ko ima najbolju kuću, ko vozi najbolje auto. Nikad niste zadovoljni i uvijek želite više".

Trošio je Richards bez milosti. Nije gledao na račune koje su mu donosili.

"Na izlascima se trošilo između 20 i 30 hiljada funti za noć. Jedne noći sam u Los Angelesu potrošio više od 150.000 dolara. Razbacivao sam se, davao napojnice i sjećam se da smo uzeli najveću bocu šampanjca koja je koštala nešto manje od 100.000 dolara".

Nakon te noći sve se promijenilo u njegovoj glavi.

"Taj trenutak mi je promijenio pogled na sve. Vratio sam se kući i sam sebi rekao: 'Ne želim više ovako. Ne mogu više. Ostat ću bez novca".

Oglasi

Povrede su upropastile karijeru Richardsu koji je nekada važio za najveću defanzivnu nadu engleskog fudbala.

"Trenirao sam, ali nisam igrao i to me je pogađalo. Ljudi govore o novcu, a ja sam trenirao znajući da neću igrati. Pokušavao sam podizati duh ekipe i osjećao sam se kao navijačica. Tada sam po prvi put u životu shvatio da više ne mogu. Uglavnom za sve imam rješenje, ali za ovo nisam imao".

"Imaš novac, kuću, automobile, misliš da si dobro i pokušavaš da lažno prikažeš stvarnost. Mentalno sam se dosta mučio. Sramota me bilo izaći ispred kuće jer sam se bojao reakcije navijača Aston Ville zbog svega".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Richards je aktivan u fudbalu bio do 2019. godine. Završio je karijeru u ekipi Aston Ville gdje se međutim zbog povreda u četiri godine nije naigrao fudbala.

Pored Cityja i Ville nastupao je jednu sezoni na posudbi u Fiorentini, a nakon okončanja karijere postao je poznati analitičar i konstantno ga možemo pratiti na engleskim televizijama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Slab je kao analiticar, sta kaze vjeruje da je Benzema u zadnjih 6 mjeseci dostigao Kaneov nivo. Mislim, sta rece i ostade ziv... A ovo njegovo samo potvrdjuju rijeci Muhammeda saws za ljudsku pohlepu kako joj nema kraja, i kako je samo zemlja na kraju zasiti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi