Ballacku nije bilo do života nakon onog što su mu priredili navijači Borussije: "Hej, je li dosta?"

Legendarni fudbaler je bio komentator

Ballacku nije bilo do života nakon onog što su mu priredili navijači Borussije: "Hej, je li dosta?"

Admin Čaušević

Vratila se Liga prvaka i odmah ponudila spektakl na tribinama u izvedbi navijača Borussije Dortmund. Njemački predstavnik je sa 1:0 pobijedio Chelsea i tako stekao vrijednu prednost pred revanš.

Prva utakmica osmine finala između Borussije Dortmund i Chelseaja pokazala se intenzivnom i uzbudljivom, a presudio je sjajnim golom Adeyemija iz drugog dijela.

Velika fešta u uvijek užarenom Signal Iduna Parku koji je preuzeo ulogu 12. igrača na terenu, a cijenu svega je platio komentator DAZN-a Michael Ballack.

Bivši veznjak Kaiserslauterna, Bayer Leverkusena, Bayern Münchena i Chelseaja imao je važnu karijeru, koja mu je omogućila da skupi gotovo 100 nastupa za njemačku reprezentaciju.

Osvojio je srebro i broncu na Svjetskom prvenstvu, te srebro na Evropskom prvenstvu, da bi se 2012. penzionisao i započeo novi fudbalski život.

Trenutno je Ballack jedno od poznatih lica DAZN-a, a također komentariše utakmice njemačkih ekipa u Ligi prvaka. Naime, bio je na tribinama stadiona Borussije kako bi pratio utakmicu protiv Chelseaja.

Oglasi

Za Ballacka je sve krenulo naopako kada su žuto-crni postigli gol za pobjedu. Nažalost, slavlje uvijek jakodomaćih navijača nije se pokazalo pozitivnim za komentatore.

Ballack i drugi komentator DAZN-a morali su se boriti s kišom piva nakon što su s tribina bačene plastične čaše.

Uli Lever, drugi komentator, pokušao se našaliti na tu temu izjavivši u program: "Mogu vam reći, okupani smo pivom ovdje. Ali to ostje za nas. 1:0 za Borussiju Dortmund".

S druge strane Ballack je bio jako ljut. Bivši nogometaš reagirao je vičući na navijače i pozivajući ih da se smire.

Oglasi

"Hej, je li dosta?", moglo se čuti kako legendarni fudbaler dobacuje navijačima.

Nesretna situacija za 46-godišnjaka kojeg je u ispadu prekinuo zvuk navijača kao i gromoglasna muzika na stadionu poslije gola. Nakon nekoliko sekundi pauze, sve se nastavilo normalno.

Ballack nije bio jedini koji se nosio s ovom nepredviđenom situacijom tokom utakmice Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čak je i oficir Chelseaja za društvene mreže bio prisiljen objaviti vijest o zakašnjeloj objavi gol nakon što se pomirio s pravim vodenim balonom.

"Oprostite što kasnim, administrator je upravo pogođen pivom", navodi se u objavi Plavaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije