Kako sada izgleda najveći gubitnik u fudbalu: Ostao je sam, u javnosti se pojavio jednom

I to radi zarade

Kako sada izgleda najveći gubitnik u fudbalu: Ostao je sam, u javnosti se pojavio jednom

Admin Čaušević

Teško da u svijetu fudbala ima većeg gubitnika od Michaela Ballacka. 

Ballack je imao zaista vrhunsku karijeru i bio je jedan od najboljih veznjaka svijeta, ali ga je pratila ta nesreće da je uvijek gubio finala u najvažnijim utakmicama.

Bio je član čudesne genarcije Kaiserslautrena koja je osvojila Bundesligu i ništa nije upućivalo na to da ća u nastavku karijere pratiti veliki maler.

Prvi put se to desilo 2002. godine kada je s Bayer Leverkusenom izgubio tri trofeja u nekoliko sedmica. Ostali su Apotekari bez Bundeslige, DFB Pokala i Lige prvaka.

Michael Ballack - the German midfield commander - ronaldo.com

Poslije toga je uslijedio transfer u Bayern gdje je osvajao trofeje na državnom nivou što i nije neki preveliki uspjeh obzirom na totalnu dominaciju Bavarca u Njemačkoj.

Oglasi

Na reprezentativnom nivou trebao je igrati finale Svjetskog prvenstva 2002. godine, ali je u polufinalu dobio žuti karton te je bio suspendovan. Razočarenje je doživio i četiri godine kasnije kada je Elf vodio do polufinala, ali ih je eliminisala Italija i to na njihovom tlu.

Igrao je i za Chelsea gdje je također izgubio veliko finale. Poslije penala u finalu Lige prvaka 2008. godine Plavci su izgubili od Manchester Uniteda. Godinu kasnije doživio je veliku nepravdu kada je Chelsea pokraden u polufinalu Lige prvaka.

Michael Ballack Discusses Failed 2004 Barcelona Transfer, La Liga Desire |  Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Ballack je karijeru okončao prije desetak godina, a po odlasku u penziju i nakon zarađene velike količine novca uglavnom je radio kao specijalni komentator. Inače, njegovo bogatstvo se procjenuje na 30 miliona eura.

I van terena ga život nije mazio. Sa ženom Simone Lambe je dobio troje djece, Louisa, Emilija i Jordija.

Oglasi

Poslije toga je uslijedio razvod braka pa je nekoliko godina bio u vezi sa Natachaom Tannous koja ga je u međuvremenu ostavila.

U augustu prošle godine zadesila ga je i velika tragedija jer mu je smrtno stradao 18-godišnji sin nakon nesreće s quadom.

Poslije toga je ''nestao''. Na društvenim mrežama ne objavljuje ništa, dok se povukao i iz javnog života. Tačnije u javnosti se pojavio samo jednom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uradio je to u aprilu kako bi u jednoj od emisija promovisao svoje energetsko piće na prirodnoj i biljnoj bazi. Tačnije radi se o nekoj vrsti tableti nalik šumećoj koja se stavlja u vodu.

Top Komentari

Chico
Rijetko odvratan igrac.
2 6
Mele
Igrao za najvece klubove Njemacke, i u Engleskoj, zaradio 30 miliona eura, bogatstvo mu toliko, za toliko godina, . Danas jedna piz-da Neymar ili Messi, Ronaldo, Mbappe ili Haaland uzmu to za 6 mjeseci, eto sta je fudbal postao, a mi placamo karte i tv prenose debelo.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije