Sin Michaela Owena zbog rijetke bolesti nije postao nogometaš: "Najgore pitanje, teško je o tome"

Morao je vrlo rano reći 'zbogom' profesionalnom nogometu

Sin Michaela Owena zbog rijetke bolesti nije postao nogometaš: "Najgore pitanje, teško je o tome"

Samir Mlaćo

Legendarni Michael Owen redovno je pred kamere. Komentariše utakmice, vrlo je žestok i to izaziva dosta pažnje.

Sada je dao jedan zanimljiv intervju i priznao šta ga posebno boli. Njegov sin James ne može biti profesionalni fudbaler, a razlog su problemi sa vidom.

Njemu je sa osam godina dijagnosticirana Stargardtova bolest, a lijek za to ne postoji. Sa godinama je stanje sve lošije.

"Ne govorim nikada o tome, to mi je najgore pitanje", otvoreno je priznao ovaj put legendarni Englez.

"Dođete u situaciju da kažete ljudima da sin nije zainteresiran za nogomet, jednostavno se pravdate. Oni vas pitaju kako je to moguće, a onda morate sve objasniti i na kraju završite u razgovoru koji zapravo ne želite da vodite. Pitaju me npr. u kafiću 'da li sin igra?', a ja želim samo da promijenim temu. To je vjerovatno najteže čovjeku u svemu.

Oglasi

Sin nije uživao u nogometu".

I njegov sin James (17) je otvoreno govorio na ovu temu.

"Ljudi očekuje od mene da budem u fudbalu i zaista sam u tome nekada uživao. Kada sam saznao da to nije moguće htio sam pronaći alternativu, te pokrenuti neki biznis.

Bio sam emotivan povodom toga, sažaljevao sam sebe, pitao zašto baš ja... Posjetio sam mnogo bolnica tokom života, bio u bolovima, ali viđao sam i ljude u gorim situacijama, pa sve sam onda stavio u perspektivu", naveo je on za Mirror Footbal.

Naveo je da je i dalje dobar nogometaš, da zna zaigrati sa rajom, ali da je bolest spriječila njegovu profesionalnu karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba istaći da će 30. januara biti predstavljen film "Fudbal je za sve", a time će se podići svijest o Stargardtovoj bolesti.

Kada je karijera Michaela Owena u pitanju, on je najbolje dane proveo u Liverpoolu od 1996. godine do 2005., a zatim je nastupao i za Real Madrid, te Newcastle. Kasnije su ga uništile povrede, a 2013. godine je okončao igračku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi