Svi pričaju o Haalandu, ali ovo je promašaj sezone: Je li moguće da je promašio?
Michal Nalepa autor je promašaja sezone u Ekstraklasi, ali i jednog od najvećih u Evropi ove sezone.

Promašaj koji obilazi svijet

Svi pričaju o Haalandu, ali ovo je promašaj sezone: Je li moguće da je promašio?

E. Ganibegović

Pola fudbalskog svijeta priča o promašaju Erlinga Haalanda protiv Nottinghama jučer, a ispod radara prolazi još veći promašaj iz još jedne respektabilne evropske lige, poljske Ekstraklase.

Manchester City jučer je upisao remi protiv Nottingham Foresta (1:1), a Erling Haaland ubilježio je jedan od najvećih promašaja u karijeri.

Ustvari, norveški napadač je u istom napadu imao dva velika promašaja. Prvo je pogodio prečku, a onda poslao loptu preko gola iz neposredne blizine.

Ipak, da to ne bude najveći promašaj dana pobrinuli su se fudbaleri u poljskoj Ekstraklasi, tačnije Michal Nalepa, fudbaler Lechije iz Gdanska.

Radilo se o utakmici 21. kola poljske Ekstraklase. Lechia je gostovala kod Korone u Kielceu, bivšem klubu našeg reprezentativca Adnana Kovačevića.

Oglasi

Korona je imala prednost, a u drugoj minuti sudijske nadoknade se dogodio promašaj o kojem bruji cijela Poljska.

Kubicki je ubacio loptu s desne strane, a golman Korone Zapytowski loše reaguje. Zwolinski nije uspio da postigne gol jer je Trojak dobro intervenisao, da bi se lopta odbila to Nalepa čiji promašaj je zaista neobjašnjiv.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Trebalo je samo da s dva-tri metra pošalje loptu u nebranjen gol, no on ju je promašio i Korona se spasila, te sačuvala tri boda u Kielceu. 

Ono što može poslužiti kao kakvo takvo opravdanje Nalepu jeste to što je defanzivac te mu posao nije davanje golova, no ne mijenja mnogo činjenicu da je ovo jednostavno morao zabiti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi