Batshuayiju Adidas kriv što nije postigao gol, objavom ih je "ukopao"

Glup potez 29-godišnjeg napadača

Batshuayiju Adidas kriv što nije postigao gol, objavom ih je "ukopao"

E. Škorić

Bivši napadač Chelseaja Michy Batshuayi okrivio je svoje poderane kopačke i smatra da su one krive što nije postigao gol protiv Dinamo Kijeva.

Batshuayi je na svom Twitteru zamolio Adidas za 'pomoć' nakon što je ostao uskraćen za pogodak u duelu Evropske lige protiv Dinamo Kijeva u meču koji se sinoć igrao u Cravociji.

Fener je slavio sa 2:0 i zadržao prvo mjesto u grupi te se plasirao u četvrtinu finala Evropske lige, dok su Kijevljani ostali na dnu tabele sa samo jednim osvojenim bodom i za njih je evropski put okončan.

Batshuayi je bio starter u timu iz Istanbula, ali je zamijenjen u 64. minuti. Kasnije je postavio sliku poderanih kopački na Twitteru, pa označio Adidas jer smatra da je on kriv za to što nije postigao nijedan gol.

Bivši napadač Chelseaja je inače u sjajnoj formi. Do sada je u turskoj ligi postigao pet golova i tome dodao jednu asistenciju.

"Jedini razlog zašto večeras nisam pogodio", napisao je Batshuayi uz fotografiju, te pozvao Adidas upomoć. Mnoge je time nasmijao, no neki su ga odmah i napali u komentarima.

Oglasi

"Nisi mogao zabiti jer nisi dobar napadač. Velike ekipe te nisu htjele. Na početku sezone kad zabiješ na prazan gol i penal, nisi igračina", poručio mu je jedan od "fanova".

Adidasu se vjerovatno ova šala neće dopasti. Doslovno ih je "ukopao" reklamiravši užasan proizvod koji se pocijepao tokom utakmice, a nema sumnje da mu iz njemačke kompanije dobro plaćaju za to što ih je nosao.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

29-godišnji belgijski napadač je bio pod ugovorom sa Chelseajem, ali godinama igrao na posudbama u Borusiji Dortmund, Valenciji, Crystal Palaceu i Bešiktašu, da bi ga na kraju Fener otkupio za oko 3.5 miliona eura početkom ove sezone.

Za reprezentaciju Belgije odigrao je 47 utakmica i dao 26 golova i za očekivati je da ga gledamo na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi