Kasno sinoć se desila jedna od najvećih izdaja u svijetu fudbala u novije vrijeme

Michy Bathsuayi

Kasno sinoć se desila jedna od najvećih izdaja u svijetu fudbala u novije vrijeme

A. Čaušević

Prijelazni rok u najjačim evropskim ligama je završen u četvrtak navečer, a oni koji nisu pronašli angažamane su primorani na pomalo očajne poteze.

Michy Bathsuayi je doživio ono što ne želi niti jedan igrač. Posljednjih sati prijelaznog roka dokumentacija je kasno poslana i njegov transfer je zakasnio.

Belgijanac je trebao biti posuđen Nottingham Forrestu, igrao bi opet u Premiershipu, ali zbog administrativnih problema to neće biti slučaj.

Chelsea je u posljednjim satima prijelaznog roka bio fokusiran na dovođenje Zakarije i Aubameyanga, pa su izlazni transferi zapostavljeni.

Londonski klub je na kraju zakasnio sa slanjem dokumentacije, tačnije nije je uspio poslati do ponoći pa je posao sa popularnim Šumarima propao.

Već dan kasnije Bathsuayi se odlučio za jednu od najvećih izdaja u posljednje vrijeme pošto je potpisao za najvećeg rivala prošlosezonskog kluba.

Oglasi

Ovaj 29-godišnjak je prošlu sezonu igrao za Bešiktaš, bio je omiljen milionima navijača, radovao se golovima, a sada će biti omražen u jednom dijelu Istanbula.

Naime, iskusni golgeter je potpisao ugovor sa Fenerbahceom koji ga je definitivno otkupio od Plavaca za 3.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bathsuayi je sa Fenerbahceom potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja za još jednu sezonu. Jedino je sigurno protiv Bešiktaša će ga čekati pravi pakao.

On je još 2016. za 40 miliona eura stigao iz Marseillea u Chelsea, a onda redom išao na posudbe u Borussiju Dortmund, Valenciju, Crystal Palace i Bešiktaš, za koji je igrao prošle sezone.

Top Komentari

struja
Opet ovaj Softic Baketov advokat zakaza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi