Ovaj dečko se ne šali! Danas je opet riješio meč, diše za vratom Edinu Džeki
Michy Bathusayi donio je Feneru četvrtfinale kupa Turske.

Batshuayi postigao nova dva gola

Ovaj dečko se ne šali! Danas je opet riješio meč, diše za vratom Edinu Džeki

E. Ganibegović

Michy Batshuayi donio je novu pobjedu Fenerbahčeu. Postigao je dva gola i opasno se približio Edinu Džeki po golgeterskom učinku ove sezone.

Fenerbahče je večeras u okviru osmine finala kupa Turske gostovao kod Gaziantepa. Slavio je rezultatom 0:2 i prošao dalje.

Gosti su poveli već u 17. minuti. Strijelac je s 11 metara bio Michy Batshuayi.

Mogao je Gaziantep do izjednačenja u 29. minuti. Penal, međutim, nije iskoristio Maxim.

Konačan rezultat postavljen je u 31. minuti. Samo dvije minute nakon što je Maxim promašio, stigla je kazna, a svoj drugi gol na utakmici postiže Batshuayi.

Treba istaći da je Batshuayi odigrao svih 90 minuta, dok Edin Džeko nije ulazio u igru. Rade Krunić je šansu dobio u 63. minuti umjesto Zajca.

Oglasi

Tako je danas belgijski napadač stigao do svog 17. gola u sezoni u kojoj uglavnom grije klupu Edinu Džeki. Približio mu se tako na samo tri gola zaostatka. Dijamant je postigao 20.

Edin Džeko je bolji i po asistencijama. Sarajlija je do sada upisao sedam asistencija, a Bathuayi tri manje.

Inače, osim Fenera do sada su četvrtfinale obezbijedile ekipe Karagumruka, Ankaragucua, Galatasarayja, Konyaspora i Bašakšehira.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se Fenerbahčea i našeg dvojca tiče, naredni ispit imaju 11. februara u ligi protiv Alanyaspora.

Osmina finala kupa Turske:

Gaziantep - Fenerbahče 0:2 (Batshuayi 17' (P), 31')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi