Kartal obavio razgovor sa demoralisanim Džekom: Turci otkrili šta mu je tačno rekao!

Dijamant je na pet mečeva bez gola

Kartal obavio razgovor sa demoralisanim Džekom: Turci otkrili šta mu je tačno rekao!

Admin Čaušević

Edin Džeko se nalazi u ozbiljnoj golgeterskoj krizi pošto na posljednjih mečeva nije uspio zabiti gol. Upravo iz tog razloga je trener Ismail Kartal pozvao kapitena bh. reprezetnacije na razgovor.

Džeko je odlično ušao u sezonu. Redovno je zabijao, međutim start 2024. godine za njega nije obećavajući, barem gledajući statistiku.

Turski mediji pišu da se Sarajlija osjeća demoralisanim pošto na posljednjih pet mečeva u prvenstvu nije zatresao mrežu te se na neki način osjećao krivim zbog toga.

Upravo iz tog razloga je Kartal pozvao Džeku na razgovor kako bi ga ohrabrio i podigao mu moral pred nastavak sezone uz poruku da je on njegov napadač.

"Ti si kapiten Fenerbahce. Ne brini se što nisi zabio na posljednjih pet mečeva svi vidimo tvoj doprinos na terenu", navodno je rekao Kartal Džeki.

Oglasi

"Ako pažljivo koristiš svoju moć, razbit ćeš lošu sreću u završnici akcije. Ti si moj napadač", jasan je bio turski trener u razgovoru za popularnim Dijamantom.

Iako je nekoliko puta do sada burno reagovao prilikom zamjene ovaj razgovor je jasan pokazatalj kako između Džeke i Kartala vlada odličan odnos te su obojica ujedinjeni u cilju da se osvoji titula prvaka.

Bez obzira što je Michy Batshuayi u usponu forme u posljednje vrijeme, zabio je i neke važne golove, Kartal i dalje vjeruje Džeki te ga nema namjeru ostavljati na klupi.

Uskoro za Fenerbahce počinju i nastupi u nokaut fazi Konferencijske lige pa će sigurno biti više vremena za igru kako za Džeku tako i za Batshuayija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, prioritet nad prioritetima će svakako biti osvajanje titule prvaka Turske u velikoj borbi sa najvećim rivalom Galatasarayem.

U dosadašnjem dijelu sezone 37-godišnji napadač je za istanbulske Žuto-plavle na 29 utakmica postigao 20 golova i upisao sedam asistencija. Džeko je i vodeći na listi strijelaca prvenstva Turske.

Top Komentari

Nermo
Ne bi trebao da igra tako defanzivno ili da igra na krilu sta sam vidio u zadnje 5 utakmica samo dzaba trosi energiju
0 0
user1675926959
Na kraju sezone Džeko dolazi u svoj omiljeni klub Hajduk da završi karijeru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi