Mignolet preko SMS-a saznao da je prvak Belgije: Popio sam čašu šampanjca i to je to...

Golman Club Bruggea

Mignolet preko SMS-a saznao da je prvak Belgije: Popio sam čašu šampanjca i to je to...

Golman belgijske ekipe Club Brugge Simon Mignolet prisjetio se kako su on i saigrači saznali da su postali prvaci Belgije za ovu sezonu.

Podsjetimo, Belgija je prva u Evropi odlučila da prekine fudbalsko prvenstvo i da proglasi Club Brugge za šampiona. Bilo je to prije nešto više od mjesec dana.

Ta odluka je kasnije poništena, pa opet donijeta.

Mignolet se prisjeća kako je saznao da je njegova ekipa osvojila šampionsku titulu. Bilo je to preko SMS poruke.

"Primili smo SMS poruku da smo prvaci. Čudan osjećaj je bio. Šta smo mogli napraviti u tom trenutku? Popio sam čašu šampanjca sa suprugom i to je sve", poručio je nekadašnji golman Liverpoola za Times.

Brugge je proglašen za prvaka iako se sezona nije odigrala do kraja, ali 15 bodova prednosti u odnosu na drugpplasirani Gent dovoljno govori o tome da je titula posve zaslužena. Tako smatra i Mignolet.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Da, osjećamo se kao prvaci. Jedino je šteta što titulu nismo mogli proslaviti na terenu s navijačima i saigračima. Međutim, svi znamo kakva je situacija i to moramo prihvatiti. Zasluženo smo prvaci, jer smo miljama daleko od ostalih. Titula ne dolazi u pitanje", govori on.

Inače, ovo je za Brugge ukupno 16. titula prvaka Belgije.

Top Komentari

Samoiskreno
15 bodova razlike bilo, znao si da si prvak prije 4 kola..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi