Prekinuto prvenstvo Belgije, Club Brugge prvak!
Foto - EPA

Skupština odlučila

Prekinuto prvenstvo Belgije, Club Brugge prvak! · Zvanično

M. Šljivak

Generalna skupština belgijske Jupiler lige odlučila je da prekine sezonu.

Nakon nekoliko sedmica razmišljanja o prekidu ili nastavku sezone, Skupština je danas odlučila da će prvenstvo ipak biti prekinuto i da će se proglasiti šampion.

Tako je potvrđeno da će Club Brugge osvojiti titulu prvaka, ostale pozicije na tabeli će biti dodijeljenje po mjestima koje su klubovi zauzimali nakon što je prvenstvo suspendovano.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Odlučeno je također da ekipa Beverena ispadne iz lige, a donijeta je odluka da će se naredne sezone igrati play off za prvaka između četiri prvoplasirane ekipe iz regularnog dijela sezone.

Belgijska liga je treća značajnija liga koja je prekinuta, a prije nje zaustavljeno je prvenstvo u Francuskoj i Nizozemskoj.

Top Komentari

Edin Merlin
Normalno,ljudi bili prvi kad je prvenstvo stalo i sada sasvim pravno i legitimno šampioni.
9 3
Austinpowers
pitari usrali ste se
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi