Vojvodina predstavila veliko pojačanje - On odmah zaprijetio Crvenoj zvezdi (i Partizanu)
Foto: FK Vojvodina

Rumun ima visoke ambicije

Vojvodina predstavila veliko pojačanje - On odmah zaprijetio Crvenoj zvezdi (i Partizanu) · Zvanično

Eldar Ganibegović

Kako je krenula u prijelazni rok, čini se da novosadska Vojvodina ima velike ambicije za narednu sezonu. A ima ih i dečko kojeg su danas predstavili kao novog igrača.

Rumunski desni bek, Mihai Butean, novi je član Vojvodine. U klub iz Novog Sada stigao je iz rumunskog Hermannstadta s kojim mu je istekao ugovor.

Za njega je ovo prvi inostrani angažaman. Ranije u karijeri igrao je za CFR Cluj, Chindiju, Gaz Metan, Astru, Adacemiju Clince i Universitateu Cluj. 

Po predstavljaju u Vojvodini, dao je izjavu za medije i indirektno je zaprijetio Crvenoj zvezdi i Partizanu, najvećim klubovima u Srbiji. 

"Uvjeren sam da će stvari ići samo uzlaznom putanjom i imam veliku želju da s Vojvodinom osvojim trofeje i proslavljam uspjehe zajedno s navijačima ovog velikog kluba", rekao je Butean za klupski sajt.

Pošto je Crvena zvezda ta koja u posljednje vrijeme jedina osvaja trofeje u srpskom fudbalu, Partizan smo zbog toga stavili u zagradu u naslovu, iako je jasno da je Partizan i dalje mnogo veći konkurent Zvezdi od Vojvodine.

Oglasi

Ovome treba dodati da je 27-godišnji Butean tri puta nosio dres U-21 selekcije Rumunije, no nikada nije pozvan u A selekciju.

[related]https://x.com/FKVojvodina1914/status/1796847369515880840[/related]

Još jedno pojačanje koje je Vojvodina završila za ovo ljeto je defanzivni veznjak, Njegoš Petrović.

On je od januara igrao za Vojvodinu kao posuđen igrač iz Granade, a novosadski klub otkupit će njegov ugovor za 800 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nastupio je ove sezone na 10 mečeva u Primeri, bez učinka, da bi u Super ligi Srbije na 18 nastupa postigao četiri gola i dodao jednu asistenciju.

Vrijedan eksponat Vojvodine, Mihailo Ivanović, spominje se kao potencijalno pojačanje Zenita i ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru ovaj 19-godišnji napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi