U Beogradu zadovoljno trljaju rukama: Crvena zvezda broji milione nakon prodaje dragulja

Bukari otišao u SAD

U Beogradu zadovoljno trljaju rukama: Crvena zvezda broji milione nakon prodaje dragulja

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Na adresi Ljutice Bogdana 1a zadovoljno trljaju rukama. Naime, Crvena zvezda je prodala svog dragulja u Sjedinjene Američke Države.

U ljeto 2022. godine iz KAA Genta je za tri miliona eura u Crvenu zvezdu stigao krilni fudbaler iz Gane, Osmar Bukari.

Nakon dvije godine došlo je vrijeme za rastanak. Crvena zvezda ga je prodala u SAD i on će od ljeta postati novi fudbaler Austina.

Beogradskom klubu pripasti će iznos od sedam miliona eura, a očekuje se da paraf na ugovor s Austinom Bukari stavi sredinom jula 2024. godine.

Tako Bukari nakon šest godina odlazi iz Evrope. Stigao je 2018. godine u Anderlecht iz Accra Lionsa iz Gane.

Osim za pomenuti KAA Gent u Belgiji igrao je za AS Trencin u Slovačkoj, te za Nantes u Francuskoj.

Oglasi

Ove je sezone u Super ligi Srbije na 24 nastupa postigao sedam golova i podijelio isto toliko asistencija, te tako značajno pridonio osvajanju titule prvaka Srbije.

U Kupu Srbije, koji je Crvena zvezda također osvojila, je postigao po gol i asistenciju na tri nastupa, dok je u grupnoj fazi Lige prvaka na šest nastupa postigao dva gola i dao dvije asistencije.

Tako avanturu u Crvenoj zvezdi završava s maksimalnim učinkom kada je domaće takmičenje u pitanju, jer je u dvije sezone osvojio dvije duple krune s beogradskim timom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U karijeri je osvojio i Kup Francuske s Nantesom 2022. godine, a ono što treba dodati je i da je kao član Crvene zvezde igrao Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i postigao jedan gol.

Podsjetimo, Crvena zvezda je prodala Favoura Inyeku Ogbu u Al-Wahdu u UAE, a klub kao slobodni igrači napuštaju i Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović i Zoran Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi