Još jedna velika pobjeda Srbije - talentovani fudbaler je prihvatio poziv među Orlove

Promjena sportskog državljanstva

Još jedna velika pobjeda Srbije - talentovani fudbaler je prihvatio poziv među Orlove

Edmir Škorić

Fudbalski savez Srbije uspio je da realizuje još jedan "transfer", pa su s ponosom predstavili da će za njih u budućnosti igrati fudbaler koji je nosio švicarski dres.

Mihailo Stevanović je veznjak St. Gallena, a prošle srijede je dao sjajan gol protiv Young Boysa. On je igrao za mlađe uzraste švicarske reprezentacije, a sada se odlučio predstavljati Srbiju.

Njegova porodica dolazi iz Sremske Mitrovice, pa je srce odlučilo da nastupi za zemlju porijekla, a ne onu u kojoj je rođen i gdje se praktično afirmisao u kvalitetnog fudbalera.

"Priznanje i čestitke za uspješan poduhvat direktora Nikole Lazetića, selektora Dušana Đorđevića i tim menadžera Nemanje Smiljanića, koji su uložili veliki napor da talentovani igrač bude dio tima mlade reprezentacije za predstojeće važne utakmice protiv Sjeverne Irske i Engleske", stoji u saopštenju FSS.

Ovo je druga velika pobjeda Fudbalskog saveza Srbije u kratkom roku pošto se za ovu reprezentaciju odlučio i mladi Aljoša Vasić koji je bio na meti Italije i Bosne i Hercegovine.

Mihailo Stevanović je rođen 4. januara 2002. godine i igra na poziciji centralnog veznog, a do sada je upisao dva nastupa za U18 i dva nastupa za 17 reprezentacije Švicarske.

On će se najprije pokušati nametnuti u mladoj reprezentaciji Srbije, dok bude čekao da se ostvari san i da zaigra za A selekciju zemlje svog porijekla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti