Srbi strahuju zbog meča na Puškaš Areni, Mađari im pokazali šta ih čeka 14. oktobra!

Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Srbi strahuju zbog meča na Puškaš Areni, Mađari im pokazali šta ih čeka 14. oktobra!

Endin Čaušević

Reprezentaciju Srbije u oktobru očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i okršaji protiv Mađarske i Crne Gore. Do tih mečeva ostale su još dvije sedmice, ali u Srbiji se već pribojavaju onoga što ih čeka u Budimpešti.

Srbija se nakon pet odigranih mečeva nalazi na drugom mjestu s deset bodova koliko ima i prvoplasirana Mađarska, no Mađari imaju i meč manje u odnosi na naše susjede.

Svoju priliku vreba i Crna Gora koja ima osam bodova i odavno nije bila tako blizu vrhu tabele u kvalifikacijama. Jasno je da će Srbija i Mađarska voditi veliku borbu za prvu poziciju, a okršaj u Budimpešti bi mogao dosta toga riješiti.

Mađari su Srbiji već zadali težak udarac jer su ih početkom ovog mjeseca pobijedili u Beogradu sa 2:1. Meč u Budimpešti će se igrati 14. oktobra, a od dešavanja na Pukšaš Areni već strahuju u redovima Srbije.

Naime, iako su ostale još dvije sedmice do ove utakmice već sada je jasno da Srbe čeka paklena atmosfera u Budimpešti.

Oglasi

U Mađarskoj vlada nevjerovatan interes za okršaj protiv susjedne zemlje, a ulaznice za ovaj meč su rasprodate u rekordnom roku.

Više od 30.000 ulaznica "planulo" je za svega nekoliko dana što najbolje pokazuje da Srbiju čeka pakao na Puškaš Areni, a toga su u ekipi Orlova itekako svjesni.

Pobjeda u ovom meču nosi itekakvu važnost jer s tri boda Mađarska ili Srbija bi se primakle značajno plasmanu na EP. Mađari su na Marakani pokazali snagu, a da li Srbija ima načina za osvetu pred prepunim stadionom u Budimpešti ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tri dana kasnije Srbija će igrati na domaćem terenu protiv Crne Gore za koju je taj meč također itekako važan jer i Crnogorci žele pobjedu koja bi im ostavila nadu u plasman na Evropsko prvenstvo.

U prvom meču u Podgorici ekipa Srbije slavila je sa 2:0 i jasno je da će Crnogorci biti itekako motivisani za osvetu.

Top Komentari

Hanibal
Izbacite s portala vijesti susjednih drzava. Imaju oni dosta svojih portala koji pisu o njima. Pisite o sportskim vijestima iz BiH.
1 0
user1676286668
Ovaj sport nije više sa.ba već ss.sr samo se o srbadiji piše .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti