Dušana Tadića "razapeli" u Turskoj zbog dignuta tri prsta, on ih svojim odgovorom "ugasio"

Oglasio se na Instagramu

Dušana Tadića "razapeli" u Turskoj zbog dignuta tri prsta, on ih svojim odgovorom "ugasio"

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Dušan Tadić našao se na velikom udaru javnosti u Turskoj nakon što se pojavio video na kojem se vidi da ovaj veznjak Fenerbahčea diže u zrak tri prsa tokom povratka ekipe Srbije iz Kaunasa. U Turskoj su osudili takav Tadićev potez, no njegova objava ih je sve "ugasila".

Reprezentacija Srbije igrala je u nedjelju u gostima protiv Litvanije i uspjela je da slavi sa 3:1 i koliko-toliko iskupi se za poraz od Mađarske koji se desio u Beogradu nekoliko dana ranije.

U Kaunasu je briljirao Aleksandar Mitrović koji je zabio hat-trick, a po povratku za Beograd igrači Srbije su imali dodatni razlog za slavlje kada su saznali da je Novak Đoković uspio da osvoji US Open.

Nakon toga nastalo je slavlje u avionu reprezentacije Srbije, a Tadić je bio među nekoliko igrača ovog tima koji su sve to proslavili podizanjem tri prsta.

Taj video se pojavio na društvenim mrežama i za kratko vrijeme se našao u centru skandala turske javnosti. Oni su osudili Tadića zbog tog poteza i poručili da je neprimjereno da radi takve stvari dok je član Fenerbahčea.

Oglasi

Zbog Tadićevog poteza se u turskoj javnosti digla ozviljna prašina, a nakon svega srbijanski reprezentativac oglasio se putem Instagrama.

Svi su očekivali da će Tadić da odgovori na sve te kritike koje je dobio jer je digao tri prsta, ali ono što je on uradio "ugasilo" je njegove kritičare.

"Velika je čast i nevjerovatan osjećaj odigrati 100 utakmica u svetom dresu naše zemlje. Zajedničkim snagama idemo složno naprijed ka ostvarenju cilja i plasmanu na Evropsko prvenstvo. Naprijed Srbija", napisao je Tadić u cijelom tom jeku kritika koje je dobio u Turskoj.

Opis nije dostupan.

U odbranu su stali navijači Fenera smatrajući da nije uradio ništa loše, no sigurno je da nepotreban potez Tadića iz aviona neće mu donijeti ništa dobro na ostalim stadionima širom Turske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

To se posebno odnosi na navijače ljutog rivala Galatasarayja koji su bili posebno oštri u osudama srbijanskog reprezentativca.

Top Komentari

Je...bite se vi sa ovim naslovom, da li je ovo mozda internet portal iz Srbije, izgleda da nije iz Bosne.
1 0
jassony
E popisao vas on i njegov odgovor, da i vas sapaljene pisolinom ugasi, chetalj ko chetalj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi