Mihajlović: Destrova povreda je smiješna

Trener Bologne pred Atalantu

Mihajlović: Destrova povreda je smiješna

Trener Bologne Siniša Mihajlović se našao u problemima pred sutrašnje gostovanje u Bergamu kod Atalante.

Bologna je u sjajnoj seriji od tri pobjede, ali i dalje mora tražiti bodove na svakom koraku želi li osigurati opstanak.

Mihajloviću pred finiš sezone i ključne utakmice problem prave povrede.

"Promijenit ću nekoliko stvari. Još nisam siguran da li će Rodrigo Palacio početi ili će to biti neko drugi", izjavio je Mihajlović na današnjoj press konferenciji.

Srbijanski stručnjak je posebno frustriran zbog povrede Mattije Destra. Destro je ušao sa klupe i pogodio za pobjedu nad Sassuolom u nedjelju. Ipak, toliko je slavio svoj gol da je zadobio povredu.

"On je nesretan, ovo je smiješna situacija. Njegov problem je konzistentnost, jer svaki put kada se oporavi i zaigra dobro, zaradi novu povredu. Možda u prošlosti nikada nije trenirao kako treba", istakao je Mihajlović, pa nastavio:

"Koristit ću najjači sastav koji budem imao na raspolaanju, ali će sigurno biti i nekih rotacija. Falcinelli bi mogao početi, a mogao bih odmoriti Danila i Palacija. Ipak, siguran sam da će se oni koji budu igrali potruditi da se ne vidi izostanak njihovih saigrača".

Bologna je pobjedom nad Sassuolom preskočila Empoli i pobjegla iz zone ispadanja, ali je pred ekipom Siniše Mihajlovića još uvijek dug put do opstanka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znamo da se situacija može promijeniti zato moramo nastaviti davati sve od sebe na svakoj utakmici. Atalanta je izuzetno jak protivnik koji igra sa visokim intenzitetom, pomalo poput Torina, ali sa više kvaliteta", poručio je Mihajlović.

Atalanta je favorit na svom terenu, dok će svi koji se odluče kladiti na pobjedu Bologne dobro zaraditi. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za duel Atalante i Bologne!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi