Mihajlović: Maksimović me izdao, snosit će posljedice

Trener Torina se oglasio

Mihajlović: Maksimović me izdao, snosit će posljedice

Torinov trener Siniša Mihajlović izjavio je da će Nikola Maksimović snositi posljedice za svoje ponašanje. 

Srbijanski stručnjak je svojim dolaskom na klupu Torina odmah uveo strogu disciplinu, a prvi koji se našao na njegovom udaru je prvotimac i sunarodnjak Nikola Maksimović kojeg je udaljio iz momčadi.

Maksimović već četiri dana odsustvuje sa treninga i ljudima iz kluba se ne javlja na telefonske pozive, zbog čega ga najvjerovatnije očekuju sankcije. 

"Ne znam da li Maksimović pravi grešku svojom voljom ili ga neko savjetuje, ne zanima me to. Platit će posljedice svog ponašanja jer je narušio ugled Torina. Ima problem sa pamćenjem, zaboravlja da sam mu ja pružio šansu da debituje za reprezentaciju Srbije", izjavio je Mihajlović za italijanske medije i potom nastavio:

"Zahvaljujući mom zalaganju klub mu je garantovao povećanje plate i povoljnu situaciju u slučaju transfera. Rekao sam mu da me sluša jer će naredne godine birati prelazak među najbolje klubove Evrope. Uvjeravao me da je sretan, ali je nestao i kako sad da mu vjerujem", dodaje Mihajlović. 

Srbijanski stručnjak se osjeća prevarenim.

"Nikola je izdao sve, klub, saigrače, navijače i trenera. Sada je potez na klubu, Maksimović ima ugovor i ne može sam da odlučuje o svojoj sudbini. Ukoliko odluči da ostane u Torinu, onda će morati da povrati svoju vjeru kao čovjek i kao fudbaler", poručio je trener Torina. 

Maksimović navodno na stolu ima konkretnu ponudu Napolija tešku 25 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi