Mihajlović napokon uspio,  Romagnoli u Milanu
Foto: EPA

Nakon dugih pregovora dogovor postignut

Mihajlović napokon uspio, Romagnoli u Milanu

S. Bošković

Allesio Romagnoli napustio je pripreme U-21 reprezentaciju Italije kako bi otputovao na medicinski pregled u Milanu. 

Milan je jako dugo pokušavao dovesti sjajnog stopera Rome, Romagnolija. Prvobitna ponuda od prije mjesec dana bila je 25 miliona eura, a rimski klub je tu ponudu glatko odbio.

Ipak, nakon pregovora od prije par dana čelnici ova dva kluba dogovorili su se oko cijene koja iznosi 25 miliona eura, a viceprvaci Italije će profitirati još više kroz određene bonuse. 

Generalni menadžer Rossonera, Adriano Galliani, izjavio je da nije mislio mijenjati prvobitno ponudu, no nakon loših predstava njegove ekipe na Audi kupu odlučio se je za mijenjanje ponude.

Dao je i službenu potvrdnu transfera izjavivši: " Svi smo sretni. Transfer je 99.8% završen." 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Siniša Mihajlović, trener Milana, najbolje poznaje kvalitete 20-godišnjeg stopera, s obzirom na to da ga je trenirao prošle sezone u Sampdoriji za koju je odigrao 30 ligaških utakmica.

Reprezentativac mlade selekcije Italije trebao bi klubu sa San Sira donijeti stabilnost u odbrani, a i poneki gol glavom iz prekida. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.