Mihajlović ponovo trenira strogoću nad Maxijem

Argentinac opet van tima

Mihajlović ponovo trenira strogoću nad Maxijem

Midhat Šljivak

Trener Torina Siniša Mihajlović ponovo je iz tima izostavio argentinskog napadača Maxija Lopeza.

Iskusni napadač neće se naći u sastavu za meč protiv Empolija, a srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović ima razloge zbog čega Maxi ponovo neće dobiti šansu.

"Pokušao sam na hiljadu načina da ga motivišem. Čak sam bio spreman da promijenim sistem igre i da zbog njega igram s dva napadača. Međutim, nikakav napredak nije pokazao. Neće igrati sve dok ne nađe motivaciju. Pravila se moraju poštovati", istakao je Mihajlović.

Ranije je trener Torina Maxija optuživao za prekomjernu kilažu. Zbog toga ga je izbacio iz tima, ali teško da bi i on pomogao klubu koji od decembra ne zna za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je Maxi Lopez nastupio ukupno u 10 utakmica za Bukove, a uspio je postići jedan gol i to u Kupu Italije.

Torino je trenutno na devetom mjestu italijanske Serie A sa 31 bodom, ali već četiri utakmice nisu uspjeli da slave. Imaju tri neriješena rezultata i jedan poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi