Milinković-Savić potpisao za Torino

Mijenja Harta na golu

Milinković-Savić potpisao za Torino

Srbijanski golman Vanja Milinković-Savić potpisao je ugovor sa Torinom. 

Član omladinske selekcije Srbije koja je 2015. godine postala prvak svijeta u Torino stiže iz Lechije, a ugovor koji je potpisao danas će stupiti na snagu 1. jula. 

Na poziciji golmana Milinković-Savić će na kraju sezone zamijeniti Harta koji je najavio povratak na velika vrata u Premiership.

"Vanja je golman izuzetnih fizičkih predispozicija i ogromnog talenta, jedan od najboljih u svojoj generaciji na svijetu. Naši skauti su ga pratili neko vrijeme, kao i još nekoliko drugih evropskih klubova, pa smo odlučili da reagujemo i on će igrati za nas od sljedeće sezone. Ovaj transfer je vrijedna investicija našeg kluba koji potvrđuje fokus na dovođenju mladih i talentovanih igrača", izjavio je predsjednik Torina Urbano Cairo. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milinković-Savić, koji je još bio želja Benfice i Zenita, tokom karijere je kratko bio član iManchester Uniteda. Na Old Traffordu nije dobio priliku, pa je zbog toga bio prešao u Poljsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi