Mijatović: I Kane daje puno golova, ali Icardi je pravi izbor za Real

Legendarni Crnogorac smatra da bi se Argentinac lako navikao na Španiju

Mijatović: I Kane daje puno golova, ali Icardi je pravi izbor za Real

Bivši fudbaler, a nešto kasnije i sportski direktor Real Madrida Predrag Mijatović vjeruje da bi Interov Mauro Icardi trebao biti novo pojačanje Kraljeva.

Icardi se već neko vrijeme povezuje sa Real Madridom, baš kao i Tottenhamov Harry Kane, ali Mijatović ističe da bi Argentinac bio puno bolji izbor za njegov bivši klub.

"Očekujem da će Real Madrid sljedeće sezone ponovo biti onaj pravi, tačnije očekujem da će klub na ljeto dovesti velika pojačanja, što je nešto čaga nije bilo u proteklom periodu", poručio je Mijatović za Correre dello Sport, pa nastavio:

"Potreban im je centarfor. Icardi i Kane postižu puno golova, ali mogu vam reći kojeg ja preferiram... Za razliku od Engleza, mislim da Argentinci nikada nisu imali problema sa privikavanjem na život u Španiji i tamošnji fudbal... Sviđa mi se Icardi jer je mlad, ima njuh za gol, ali i otkupnu klauzulu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje se da Icardijeva otkupna klauzula u Interu iznosi 120 miliona eura, ali se može aktivirati samo kroz period od dvije sedmice u julu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi