Do 'jučer' je igrao u Hrvatskoj: Svijet se divi nestvarnom projektilu Mikayila Fayea
Golčina 19-godišnjeg igrača Barcelone

Kakva golčina u debiju

Do 'jučer' je igrao u Hrvatskoj: Svijet se divi nestvarnom projektilu Mikayila Fayea

Midhat Šljivak

Mikayil Faye postigao je spektakularan pogodak na debiju za reprezentaciju Senegala. 19-godišnjak koji je član Barcelone pogodio je s gotovo 40 metara.

Ime Mikayil Faye postalo je zvučno u regionu početkom prošle godine. Ovaj 19-godišnjak je potpisao ugovor s niželigašem NK Kustošija, a samo nekoliko mjeseci kasnije prodat je Barceloni za milion i po eura.

Fayeu se predviđa velika karijera. O kvalitetima mladog defanzivca suvišno je govoriti, a sinoć je njegova cijena znatno skočila nakon spektakularnog debija za A selekciju Senegala.

Ovaj mladić će dugo pamtiti ono što se desilo u 44. minuti. Dobio je loptu na 40 metara od gola, nije previše razmišljao i raspalio je po njoj.

Epilog je fantastičan. Lopta je završila iza leđa protivničkog golmana, udarac je jednostavno bio neodbranjiv i teško da bi ga ijedan golman uspio zaustaviti.

Oglasi

Nije nikakvo čudo što je ovaj dečko završio u Barceloni. Radi se o izuzetnom talentu koji pored defanzivnih zadataka itekako zna zabiti pogodak.

To je definitivno pokazao večeras i tri gola iz prethodnih pet utakmica jednostavno nisu slučajnost.

Ako ovako nastavi Fayea ćemo do kraja sezone vjerovatno gledati i u prvom nastupu za seniorski tim Barcelone. On i Pau Cubarsi budućnost su katalonskog kluba koji je itekako pogodio s dovođenjem Senegalca u svoje redove.

Istaknimo i to da je Senegal ovaj prijateljski duel s Gabonom dobio rezultatom 3:0. Pored Fayea mrežu su tresli Appindangoye (autogol), te Sadio Mane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi