Barcelona sprema iznenađujući šoping: Razvoj situacije sa nestrpljenjem očekuje i klub iz Hrvatske

Ponuda je primamljiva

Barcelona sprema iznenađujući šoping: Razvoj situacije sa nestrpljenjem očekuje i klub iz Hrvatske

H. Zilić

Mladi Senegalac Mikayil Faye bio je u centru pažnje sredinom 2023. godine kada je iz redova Kustošije hrvatskog niželigaša prešao u redova Barcelone, što je izazvalo dosta pažnje.

To je bio sjajan transfer za niželigaša iz Hrvatske, ali nije ispostavio baš dobar potez za Fayea.

Senegalac se u pola godine nije puno naigrao u dresu Barcelone. Za Katalonski tim je odigrao 17 utakmica u omladinskoj Primeri, a nije uspio da debituje za prvi tim.

Međutim, mogla bi mu karijera krenuti drugim putem jer je interes pokazao francuski Lens.

Kako tamošnji mediji prenose, Lens je spreman ponuditi čak osam miliona eura za usluge 19-godišnjeg Senegalca.

Oglasi

Barcelona je sada na potezu, Faye ima vrijednost od 1,5 miliona eura i ugovor do juna 2027. godine. Nema sumnje da je ovo cifra koja bi zadovoljila čelnike Barcelone.

Faye bi možda imao više prostora za igru u dresu Lensa i postojala bi mogućnost da njegov talenat još više dođe do izražaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, cijelu priču i prati hrvatska Kustošija koja bi mogla još zaraditi od eventualnog transfera Fayera i poznatog UEFA-inog fonda solidarnosti.

Pomenuti fudbaler je i omladinski reprezentativac Senegala, a za kadetsku reprezentaciju ove afričke zemlje skupio je deset nastupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi