Rijetko ko je svjestan kakvu zvijer AC Milan ima među stativama
Mike Maignan je pokazao istinsku klasu među stativama. Napravio je nevjerovatnu intervenciju (Foto: Screenshot)

Nevjerovatni Mike Maignan

Rijetko ko je svjestan kakvu zvijer AC Milan ima među stativama

M. Šljivak

Mike Maignan oporavio se od povrede koja ga je na nekoliko mjeseci odvojila od terena, ali vratio se u pravi čas u ekipu Milana. Njegov povratak Rossonerima itekako dosta znači, a to je pokazao i večeras u meču protiv Salernitane.

Mike Maignan bez dileme je trenutno jedan od najboljih golmana svijeta. Čudesni Francuz je znao 'vaditi' Rossonere iz teških situacija u proteklim mjesecima, ali je potom došla povreda koja ga je odvojila od terena.

Vratio se 27-godišnji Francuz u pravom trenutku. Završni dio sezone provest će među stativama svog kluba, a i večeras je u duelu protiv Salernitane pokazao kakav je golman.

Napadač gostiju iz Salerna Boulaye Dia u jednom je trenutku sam krenuo prema golu Milana. Očekivala se lagana realizacija, ali to Maignan nije dozvolio.

Čuvar mreže Rossonera je na fenomenalan način zaustavio napadača gostiju. U stilu defanzivca je startovao u noge Die i spasio je svoj tim u ovoj situaciji.

Oglasi

Mike Maingan je od 2021. godine član Rossonera. Došao je za 15 miliona eura iz Lillea i pokazao je da se radi o zaista čudesnom golmanu.

Prava je šteta što ga je povreda ove sezone zaustavila u odličnim nastupima. Ovo večeras mu je tek 13. nastup.

Nažalost po Rossonere nije uspio peti put sačuvati mrežu. Dia je u drugom poluvremenu uspio da postigne pogodak za izjednačenje rezultata na 1:1.

Maingan će uskoro vjerovatno preuzeti i jedinicu reprezentacije Francuske. Trenutno je bez dileme najbolji francuski golman.

Za Trikolore je ovaj 27-godišnjak debitovao 2020. godine. Upisao je ukupno pet nastupa za nacionalni tim i ova brojka će se u narednom periodu sigurno povećati.

Karijeru je Mike Maignan počeo u PSG-u. Prošao je sve omladinske selekcije kluba, igrao je za B tim, ali šansu u prvom timu nikada nije dobio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

2015. godine je otišao u Lille. Tamo je također kratko bio član drugog tima, ali kada je stao među stative prve ekipe više se nije pomakao s gola.

Na kraju je došao veliki transfer u Milan koji je potpuno pogodio s njim kao čuvarom mreže za budućnost.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti