Svi gledaju i ne vjeruju šta jedan od najboljih golmana radi 40 metara od gola usred utakmice

Neraelna scena

Svi gledaju i ne vjeruju šta jedan od najboljih golmana radi 40 metara od gola usred utakmice

A. Čaušević

Ponekad golmanima zna vrlo često biti dosadno među stativama pogotovo kada njihov tim dominira te su besposleni pa u zimskim danima moraju tražiti način da se zagriju.

U petak navečer Milan je priredio razočarenje svojim navijačima pošto je na San Siru odigrao mršavih 0:0 protiv Empolija. "Vratolomije" Mikea Maignana je ono o čemu se najviše priča nakon te utakmice.

Naime, neki od navijača su snimili francuskog čuvara mreže kako skoro na centru igrališta pravi neobične pokrete. Bilo je to kada je lopta bila duboko na polovini Empolija.

Maignan je počeo da se isteže, radio je nekoliko vježbi nogama, a čak je uspio napraviti i kolut nazad kada se vraćao na gol.

Ove scene se privukle pažnju mnogih, a ustvari se radi o zagrijavanju kako bi njegovi mišići bili spremni u slučaju da mora hitno intervenisati.

Kako fudbaleri Empolija nisu previše prijetili jedan od najboljih golmana svijeta je želio da zagrije mišiće leđa ukoliko bi gol morao braniti paradom.

Oglasi

Svjestan da se u golmanove utakmice obično pune faza neaktivnosti, ali postoji mogućnost da poziv na intervenciju stigne svakog čaša.

Upravo iz tog razloga Maignan nije ništa želio prepustiti slučaju te je nastojao da njegovo tijelo bude maksimalno zagrijano.

Ovaj 27-godišnjak je dobar dio sezone propustio zbog povrede, uspio se uspješno vratiti te je čak i dobio "jedinicu" u reprezentaciji Francuske nakon penzionisanja Huga Llorisa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedavno se našao u centru pažnje zbog komentara vezanog za promjenu pravila kod penala jer golmani više na bilo koji način neće smjeti da dekoncentrišu izvođača kaznenog udarca.

"Nova pravila IFAB-a za jedanaesterce u 2026.: Golmani moraju biti okrenuti leđima prema izvođaču. U slučaju odbrane, dosudiće se indirektan slobodni udarac", sarkastično je poručio Francuz na Twitteru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Jedan od sta? Hahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti