Arsenal dogovorio transfer Ricea, a Arteta ekspresno otpisao čak dvojicu prvotimaca!

Poručio im da više ne računa na njih

Arsenal dogovorio transfer Ricea, a Arteta ekspresno otpisao čak dvojicu prvotimaca!

Endin Čaušević

Čelnici Arsenala ovog ljeta rade punom parom na dovođenju pojačanja, a londonski klub jučer je potvrdio dolazak Kaija Havertza iz Chelseaja. No, u Arsenal stiže još jedan igrač iz gradskih rivala, a to je Declan Rice iz West Hama. Ipak, Topnici su primorani prodati dvojicu prvotimaca zbog dolaska Ricea jer jednostavno u ekipi nema mjesta za sve njih.

Arsenal je sinoć oduševio navijače potvrdom da je Havertz novi igrač ovog kluba, a na Emirates stigao je iz Chelseaja.

No, to čini se neće biti jedini igrač iz gradskih rivala koji dolazi ovog ljeta u Arsenal. Engleski mediji pišu da su čelnici Arsenala sve dogovorili s West Hamom oko transfera Declana Ricea, te da će ovaj veznjak za čak 120 miliona eura potpisati za Topnike.

Međutim, jasno je da pored svih tih transfera Arsenal ovog ljeta mora i prodati pojedine fudbalere jer jednostavno u ekipi nema mjesta za sve njih.

Engleski Mirror piše da je Mikel Arteta obavio razgovor s čelnicima Arsenala i da je dao zeleno svjetlo za prodaju dvojice veznjaka koji mu više nisu potrebni nakon što je dogovoren Riceov transfer.

Oglasi

Navodno, izbor je pao na Thomasa Parteyja i Granita Xhaku koji će skoro pa sigurno napustiti Arsenal u narednim sedmicama.

Partey se već odavno povezuje s odlaskom u Juventus, a za njega je interes pokazalo i nekoliko klubova iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, već od ranije je bilo poznato da će se Xhaka naći na transfer listi. Švicarski reprezentativac trebao bi se vratiti u Njemačku i uveliko se povezuje s Bayer Leverkusenom, a prethodnih dana pojavile su se špekulacije da ga čak želi i Bayern.

Arteta smatra da je sada konkurencija u veznom redu velika i da mu Partey i Xhaka jednostavno više nisu potrebni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti