Stigla prva reakcija Mikela Artete nakon ispuštanja pobjede protiv Liverpoola
Arsrenal je danas ispustio pobjedu na Anfieldu i dao šansu Manchester Cityju da mu se približi na samo tri boda.

Trener Arsenala nije zadovoljan

Stigla prva reakcija Mikela Artete nakon ispuštanja pobjede protiv Liverpoola

E. Ganibegović

Arsenal je danas u derbiju kola Premier lige gostovao kod Liverpoola. Topnici su imali dva gola viška, ali su na kraju ispustili pobjedu i logično je da trener londonske ekipe, Mikel Arteta, ne može biti zadovoljan.

U derbiju 30. kola engleske Premier lige danas su se na Anfieldu sastali Liverpool i Arsenal, te podijelili bodove odigravši 2:2.

Arsenal je imao prednost od dva gola, no domaći tim je stigao do boda, a na kraju gosti mogu biti zadovoljni što nisu poraženi završili ovaj susret.

Poveo je Arsenal već u osmoj minuti preko Martinellija, da bi dvadeset minuta kasnije isti igrač asistirao Gabrielu Jesusu koji pogađa za 0:2.

Međutim, Liverpool preko Salaha pred kraj prvog dijela stiže do gola koji im je dao krila za bolju igru u nastavku, no već u 52. minuti Salah promašuje penal.

Do boda je ipak Liverpool stigao preko Firmina u 87. minuti, da bi Ramsdale poslije toga spasio Arsenal poraza na vrućem gostovanju.

Oglasi

Trener tima iz Londona, Mikel Arteta, svjestan je da je njegov tim propustio veliku šansu da se s nova tri boda približi tituli, te je na kraju istakao da je podjela bodova danas bila i poštena.

"Mislim da je za neutralne navijače to bila veoma lijepa utakmica za gledanje. Počeli smo veoma dobro. Prije pauze primili smo gol i to je dalo zamah Liverpoolu.

Izgubili smo kontrolu i počeli da gubimo posjed. Igra je postala otvorena. Trebalo je da to izdržimo, golman nas je spasio u zadnji čas. Mislim da je remi pošten rezultat.

Pogodak im je ulio samopouzdanje. Kod 2:0 imali smo igru u svojim rukama. Imali smo priliku da zatvorimo utakmicu, ali smo onda napravili grešku", rekao je Mikel Arteta nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je i dalje prvi. Ima 73 boda, šest više od Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje, te Građani imaju šansu da se približe na tri boda zaostatka.

Podsjetimo, City ima zaostalu utakmicu iz 28. kola protiv West Ham Uniteda, koju će na Etihadu igrati trećeg maja. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Novi rekord u reziji AR567ALA..postat ce tim sa NAJDUZIM STAZOM NA 1 MJESTU a da NECE BITI PRVACI..vazda neka ZANIMLJIVOST sa AR567ALOM..recimo, sami sebe zovu VELIKANOM, a NISU OSVOJILI LIGU SAPIONA, cak sta vise, imaju 0, N U L A evropskih trofeja..
1 2
DOKTOR_GAZ_
Kad kazes VELIKANI, onda mislis na REAL, UNITED, FORREST, AJAX, ZVEZDU, DORTMUND, JUVE, MILAN, INTER, BENFICA, CHELSEA, BAYERN, BARSA..kad kazes prodaja DRESOVA, igraju za OKO LIJEPO, onda mislis na klubove koji NISU VELIKANI:City, AR567AL, LEIPZIG, PSG..Pravi FUDBALSKI ZALJUBLJENICI znaju da se FUDBAL IGRA ZA TROFEJE, sve ostalo je NEBITNO..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi