Mikel Arteta progovorio o onome što se dešavalo na drugom meču: "Nažalost..."

Trener Arsenala

Mikel Arteta progovorio o onome što se dešavalo na drugom meču: "Nažalost..."

Eldar Ganibegović

Mikel Arteta govorio je danas nakon remija Arsenala i Manchester Cityja. Jasno je da ne može da bude najzadovoljniji nakon današnjih rezultata. 

Dvije sjajne utakmice gledali smo danas u okviru 30. kola engleske Premier lige i za obje možemo reći da su jako bitne u utrci za prvaka Engleske.

Prvo se igralo na Anfieldu. Liverpool je gubio, ali je onda golovima Diaza i Salaha stigao do preokreta i trijumfa protiv Brightona.

Nakon toga na Etihadu derbi Manchester Cityja i Arsenala. Ništa - ništa, odnosno 0:0.

Poslije ovih utakmica Liverpool je prvi na tabeli sa 67 bodova. Dva boda manje ima Arsenal, a tri Manchester City i između ova tri kluba će se tražiti novi prvak Engleske.

Oglasi

Mikel Arteta, trener Arsenala, dao je izjavu nakon utakmice na Etihadu i istakao je da ništa nije gotovo, ali da nije sretan što Topnici nisu slavili. 

"Ako ne pobijediš, nikad nisi sretan. Ali mislim da smo napravili veliki korak. U mnogim dijelovima utakmice smo igrali izuzetno dobro, a u drugim dijelovima smo osjećali da možemo mnogo bolje.

Posvećenost svih igrača i disciplina koju imaju u svim odbrambenim područjima je izuzetna. Morali smo biti jako strpljivi i odbraniti gol zaista dobro. Nije mnogo timova uradilo ono što smo mi danas uradili", istakao je Arteta.

Zatim je španski stručnjak istakao da žali zbog rezultata na Anfieldu. Jasno, ne ide u prilog Arsenalu pobjeda Liverpoola koji se tako odvojio na vrhu tabele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ništa se ne mijenja. Htjeli smo da pobijedimo. Nažalost, znamo kakav je rezultat postigao Liverpool, ali moramo ići dalje. Ima još mnogo utakmica za odigrati", istakao je Arteta za Sky Sports. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Misu cijelu utakmicu autobus, hoces da pobijedis, Liverpul bez pola ekipe cijelu sezonu igra napadacki fudbal, zasluzili su da budu prvi
0 3
Qwasyx09
Razbili Liverpool ko beba zvečku
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi