Izjava Bernarda Silve odjeknula plavim dijelom Manchestera

Nakon remija sa Arsenalom

Izjava Bernarda Silve odjeknula plavim dijelom Manchestera

Esmer Oštraković

Derbi utakmica Manchester Cityja i Arsenala nije ponudila mnogo. Pobjednika nakon posljednjeg zvižduka nije bilo, a nije bilo ni golova na ovoj utakmici.

Manchester City je bio favorit na svom terenu, ali od samog starta utakmice vidjelo se da neće biti mnogo prilika za postizanje gola niti za domaće, niti za goste.

Po dvije šanse na obje strane, ali bez prave realizacije i na kraju remi sa kojim će više biti zadovoljni gosti iz Londona.

Utakmica koja je bila pravo taktičko nadmudrivanje Pepa Guardiole i Mikela Artete završena je bez pobjednika, a tome se najviše radovao Jurgen Klopp koji je ostao na prvom mjestu sa svojim Liverpoolom.

Nakon utakmice igrači su davali izjave, a jednu veoma zanimljivu izjavu dao je fudbaler Manchester Cityja Bernardo Silva.

Oglasi

"Više nismo favoriti da osvojimo titulu. To nije tako nakon ove utakmice. Moramo biti realni. Mnogo toga se može desiti, ali više stvari nisu u našim rukama. Mnogo toga zavisi od Arsenala i Liverpoola", rekao je Bernardo Silva.

Ova izjava odjeknula je plavim dijelom Manchestera jer navijači ovog kluba nisu očekivali ovakav razvoj situacije i smatrali su, a sigurno da još uvijek smatraju da je uprvo njihov tim glavni favorit za osvajanje titule.

Jasno je da je možda i Bernardo Silva probao spustiti loptu jer njegov tim očekuju i teške utakmice u Ligi prvaka, ali i u nastavku Premiershipa.

Guardiola je zadovoljan bodom

Nakon utakmice pred kamere je stao i trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

Oglasi

"Iako smo igrali na pobjedu i bod je sasvim dobar. Kako je, tako je", rekao je Guardiola na početku svog obraćanja.

Do kraja sezone ostalo je još devet utakmica, a Guradiola zna "recept" za završnicu sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moramo da budemo perfektni kao što smo bili u prošlosti. Osvajali smo ligu sa 98, 99 bodova. Moramo se fizički i mentalno oporaviti", rekao je Guardiola.

Podsjetimo, nakon ovog kola lider u Premiershipu je ekipa Liverpoola koja ima 67 bodova, drugi je Arsenal sa 65 bodova, dok je Manchester City treći sa jednim bodom manje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi