Show Gabriela Jesusa protiv Leicestera, City lagano razbio Bournemouth
Foto - EPA

Premiership, 2. kolo

Show Gabriela Jesusa protiv Leicestera, City lagano razbio Bournemouth

M. Šljivak

Arsenal je u utakmici 2. kola Premiershipa na Emiratesu savladao Leicester s 4:2.

Show u ovom meču imao je brazilski napadač Gabriel Jesus. On je postigao dva gola i upisao je dvije asistencije.

Arsenal do vodstva stiže u 23. minuti. Gabriel Jesus prekrasno pogađa za 1:0, a u 35. minuti Jesus postiže i drugi pogodak za sigurno vodstvo od 2:0.

Leicester se nije predavao. Autogolom Salibe u 53. minuti dolaze do 2:1, ali su već u narednom napadu dozvolili Jesusu da uposli Xhaku koji pogađa za 3:1.

Novi povratak u meč Leicester ima u 74. minuti. Maddison je pogodio za 3:2, no slavlje je ponovo trajalo samo dvije minute. Jesus kratko dodaje do Martinellija, a ovaj pogađa za konačnih 4:2.

Manchester Cityje je lagano s 4:0 pobijedio Bournemouth na Etihadu.

Oglasi

Pitanje pobjednika tim Pepa Guardiole riješio je već u prvom dijelu kada je već bilo 3:0. Redom su pogađali Gundogan, De Bruyne i Foden.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 79. minuti. Lerma pogađa vlastitu mrežu za konačnih 4:0.

Čak tri remija su viđena u ovom terminu Premiershipa. Brighton i Newcastle odigrali su meč bez golova (0:0), baš kao i Wolverhampton i Fulham.

Tragičar ovog meča je Aleksandar Mitrović koji je promašio penal u 81. minuti meča.

Remi je viđen i na St. Mary'su u duelu Southamptona i Leedsa (2:2). Gosti su imali dva gola prednosti, ali nisu uspjeli doći do tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 2. kolo:

Arsenal - Leicester 4:2
Brighton - Newcastle 0:0
Man. City - Bournemouth 4:0
Southampton- Leeds 2:2
Wolves - Fulham 0:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovako se oni vazda na pocetku zalete i pocnu najavljivati cuda,ali ih onda prva jaca ekipa na koju nalete razmontira i vrati u realnost,a realnost je teska borba za 4.mjesto...
0 8
Edin Merlin
City je ubjedljivo najmočnija ekipa u EPL i evropi..!!!!!
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi