Milan preživio Monzu, Rade Krunić iscrpljen napustio teren

Serija A

Milan preživio Monzu, Rade Krunić iscrpljen napustio teren

E. Škorić

U susretu 23. kola italijanske Serije A Monza je ugostila Milan, a aktuelni prvak je uz dosta muke došao do minimalne pobjede rezultatom 1:0.

Milan ne igra ni približno dobro kao prošle sezone, ali uspio je ovaj tim da nakon tri vezana poraza u Seriji A upiše dvije vezane pobjede. Prvo nad Torinom (1:0), a sada je istim rezultatom slavio u Monzi.

Rossoneri su odigrali dobar meč, ali su se ispromašivali, a isto se može reći i za igrače Monze, koji su nekim čudom ostali bez pogotka, a samim tim i bez bodova.

Gol odluke postigao je Messias u 31. minuti. Krilni nogometaš je sjajnim udarcem donio veliku pobjedu Milanu, kojem u posljednje vrijeme baš ide da slavi sa po 1:0. Prethodno je nedavno pobijedio i Tottenham istim rezultatom u Ligi prvaka.

Šansu za igru dobio je i reprezentativac BiH Rade Krunić, koji je dobio javnu opomenu, a odigrao je sasvim dobar meč, da bi ga trener Stefano Pioli izvadio iz igre u 83. minuti jer je bio vidno umoran, što i ne čudi jer igra jako puno u posljednje vrijeme.

Oglasi

Nakon današnje pobjede, Milan se popeo na treće mjesto sa 44 boda i nastavlja svoju borbu za plasman u Ligu prvaka, što pomalo i čudno zvuči s obzirom da govorimo o braniocu naslova iz prošle sezone.

Ipak, Milan nije ove sezone na nivou, pa je odavno otpisan iz utrke za Scudetto. Napoli sada ima +18 i utakmicu manje.

Rossoneri su ranije ispali i iz Kupa, pa im je sada ostalo da se bore za prve četiri pozicije, ali i za što bolji rezultat u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednom kolu Milan će ugostiti Atalantu, dok će Monza biti gost Salernitani. Interesantno je da Monzom upravlja SIlvio Berlusconi, koji je godinama sa puno uspjeha bio predsjednik Milana.

S Berlusconijem je u Monzi i Adriano Galliani, koji je također bio jedan od operativaca zlatnog doba Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi