Velika čistka u Milanu na kraju sezone

Tvrde italijanski mediji

Velika čistka u Milanu na kraju sezone

E. Oštraković

Kako prenose italijanski mediji, Ante Rebić bi ovog ljeta vrlo lako mogoa napustiti ekipu Milana i svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Rebić je u aktuelnog prvaka Italije došao 2022. godine iz Entrachta i odigrao je 112 utakmica u kojima je postigao 29 golova, te je upisao 17 asistencija.

Italijanski mediji tvrde da je Rebić jedan od igrača koje bi Milan mogao prodati kako bi prikupio novac za nova pojačanja.

Rebić navodno zarađuje oko 3.5 miliona eura po sezoni, ali on neće biti jedini igrač koji bi na kraju sezone trebao napustiti Milan.

Osim njega, italijanski mediji tvrde, da će se Milan riješiti Tiemouea Bakayoka i Sergina Desta, fudbalera koji su na posudbama iz Chelseaja i Barcelone.

Razmislit će o tome da li će zadržati Belgijca Astera Vranckxa koji je na posudbi iz Wolfsburga, a mogu ga otkupiti na kraju sezone.

Oglasi

Milan više osim na Rebića neće računati ni na Zlatana Ibrahinovića koji ima 41 godinu, ali ni na Senegalca Fodea Ballo-Tourea.

Također i dva golmana će napustiti klub, a to su Ciprian Tatarusanua, te njegova zamjena Antonio Mirante, a u klub će doći novi golman.

Prodajom pomenutih igrača Milan bi trebao skupiti oko 15 miliona eura, a taj novac će pokušati investirati u druge igrače.

Rebić ugovor sa Milanom ima do 2025. godine, ali ove sezone ima velikih problema sa povredama, te je odigrao 20 utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uspio je u tih 20 nastupa postići tri gola, te je upisao dvije asistencije, što je naravno daleko od onoga što se očekuje od njega.

Milan se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli u domaćem prvenstvu sa 44 osvojena boda, što je čak 18 bodova manje od vodećeg Napolija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi