Milan bolji, ali Juve slavi još jedan trofej
Foto: EPA

Stara dama osvojila Kup

Milan bolji, ali Juve slavi još jedan trofej

Edmir Škorić

Milan i Juventus odmjerili su snage večeras na Olimpicu u Rimu u finalu Kupa Italije.

Borbeni Milan bio je bolji od Juventusa, ali u regularnih 90 minuta mreže su mirovale, da bi Stara dama u produžetku stigla do trofeja. 

Bonaventura prijeti Staroj dami u osmoj minuti, ali lopta ide visoko preko gola, a isti igrač je i koju minutu kasnije bio neprecizan. 

Nastavila se dominacija Milana u prvom dijelu, Juve je bio očajan, ali Neto nije bio ozbiljnije ugrožen, odnosno njegov gol. 

U nastavku De Sciglio prijeti udarcem sa 18 metara, ali Neto brani. U 55. minuti Calabria je ubacio, Bacca kasni. Agresivni vezni red Rossonera pritiskao je zadnju liniju gostiju iz Torina do samog kraja utakmice, ali je ostalo 0:0.

I kada se činilo da će penali biti neminovni, Juve je u 111. minuti došao do pogotka i pobjede. Alvaro Morata je ušao u 108. i u 110. minuti je zabio za slavlje Torineza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako nije bio pravi, Juve je stigao do duple krune, baš kao što su to večeras uradili Bayern i PSG.


Alvaro Morata Goal HD - AC Milan 0-1 Juventus... by replayplanettv
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi