Meč za pamćenje Milana Đurića: Sve je eksplodiralo u 92. minuti u Monzi

Zaustavio Lazio

Meč za pamćenje Milana Đurića: Sve je eksplodiralo u 92. minuti u Monzi

Edmir Škorić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Milan Đurić, bio je danas dvostruki strijelac u meču 35. kola Serije A Monza - Lazio koji je završen rezultatom 2:2.

Lazio se bori za izlazak u Evropu, dok je Monza već neko vrijeme rasterećena u sredini tabele, pa je njihov današnji okršaj ponudio uzbudljiv fudbalski duel, viđena su četiri gola i na krjau podjela bodova.

Gostima iz Rima je Ciro Immobile u 11. minuti donio prednost, da bi u 75. minhuti Milan Đurić pogodio za 1:1.

U 83. minuti Mathias Vecino vraća nebesko-plavima vodstvo no u nadoknadi Đurić na centaršut Pessine pogađa glavom za 2:2.

Zimus je Đurić iz Verone stigao u Monzu, a ovo su mu bili drugi i treći golovi za svoj novi klub u Seriji A. Prethodno je bio strijelac i protiv Napolija u 2:4 porazu početkom aprila.

Monza je za Đurića platila Veroni čak dva miliona eura što je iznenađujuće. No, to potvrđuje da Đurić ima šta da ponudi iako je bliže zalasku karijere nego vrhuncu iste.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, to je najbolji transfer iz finansijskoj ugla što se tiče Đurića, te je nadmašen transfer iz 2017. godine kada je za 1.8 miliona eura iz Cesene prešao u Bristol City.

U Veroni je odigrao 51 utakmicu i zabio je sedam golova i dodao još četiri asistencije. Ranije je nastupao za Cesenu, Cittadellu, Trapani, Ascoli, Cremonese, Bristol i Crotone. U dresu bh. selekcije upisao je 15 nastupa i dao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije