Kao grom iz vedra neba: Završen transfer Milana Đurića, div iz Bosne i Hercegovine ostaje u Seriji A

Neočekivano napušta Veronu

Kao grom iz vedra neba: Završen transfer Milana Đurića, div iz Bosne i Hercegovine ostaje u Seriji A

Endin Čaušević

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio piše da bi nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Milan Đurić, u samom finišu januarskog prelaznog mogao napraviti neočekivan transfer.

Iskusni 33-godišnji napadač trenutno je član Verone u koju je stigao na ljeto 2022. godine kao slobodan igrač nakon što je četiri godine proveo u dresu Salernitane.

Đurić je ove sezone standardan u Veroni i u dosadašnjem dijelu sezone na 21 utakmici za ovaj klub uspio je postići šest golova i upisati dvije asistencije.

Međutim, čini se da bi iskusni bh. napadač mogao napraviti neočekivan potez i napustiti Veronu, ali prema svemu sudeći će ostati na Apeninima.

Tu informaciju objavio je danas ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio koji tvrdi da je Đurić dobio zanimljivu ponudu i da je odlučan da napusti Veronu što se od njega ovog januara uopšte nije očekivalo.

Oglasi

Di Marzio navodi da je veliki interes za bh. napadača pokazala Monza i kako stvari stoje on bi u narednim danima trebao da potpiše za taj klub.

Đurić bi već sutra trebao doputovati kako bi odradio ljekarske preglede i nakon toga potpisao ugovor s Monzom.

Za Veronu će to sigurno biti veliki udarac jer su ovaj klub u dosadašnjem dijelu prelaznog roka već napustili Terracciano, Hien, Doig, Faraoni i Ngonge, a njihovim stopama će i iskusni bh. napadač.

Đurić bi s Monzom trebao potpisati ugovor do ljeta 2025. godine s opcijom da saradnju produži na još godinu dana.

Oglasi

Početkom ovog mjeseca špekulisalo se da bi Đurić mogao potpisati za Genovu, ali na kraju konkretne ponude i dogovora nije bilo. No, u sve se uključila Monza koja je već završila posao.

Veroni ove sezone ne ide baš najbolje i nalazi se na 18. mjestu sa 17 bodova i sigurno joj slijedi borba za opstanak. S druge strane Monza je trenutno na 12. mjestu sa 25 bodova nakon 21 odigrane utakmice.

Međutim, Đurić će imati u Monzi dosta veću konkurenciju u napadu jer trener Raffaele Palladino na raspolaganju ima Lorenza Colomba, Motu Danyja, Mirka Marića, Patricka Ciurriju, Gianlucu Caprarija koji je glavna zvijezda ekipe, te suspendovanog Papua Gomeza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Đurić je ponikao u Ceseni, a u Italiji igrao je još za Parmu, Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani, Cittadellu i Salernitanu. Proveo je i godinu i po dana u engleskom Bristol Cityju.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 15 nastupa i zabio sedam golova i mnogi smatraju da je zaslužio dosta veću priliku, te da je prerano otpisan u nacionalnom timu naše zemlje.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cetalj
0 1
muha
Zavrsen transfer nije isto kao i dobio je ponudu i trebao bi da potpise.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi