Nagli preokret: Đurić neće u Fiorentinu, našao je novi klub!

Napustio Salernitanu

Nagli preokret: Đurić neće u Fiorentinu, našao je novi klub!

A. Čaušević

Milan Đurić je nakon četiri godine napustio Salernitanu.

Iako se činilo da će nova stanica u karijeri 32-godišnjeg napadača biti Fiorentina, to nije slučaj. Tako izvještava Sky Sport.

Naime, došlo je do naglog preokreta poslije kojeg je Verona osigurala potpis bivšeg bh. reprezentativca.

Đurić će sa Veronom potpisati trogodišnji ugovor što znači da će se za stabilnog člana Serije A vezati na duži period. 

Robusni napadač je u prošloj sezoni bio fantastičan u dresu Salernitane pa i ne čudi zašto su po njega krenuli klubovi iz gornjeg doma italijanskog šampionata.

Oprostio se emotivnom porukom

"Nakon četiri godine došlo je vrijeme za oproštaj. Moj prioritet bio je da nastavim u Salernitani što sam pokazao i igrama na terenu. Proteklih sedmica je bilo dosta lažnih vijesti o tome da sam uzeo vremena da razmislim o nastavku karijere što nije istina. Cilj je bio da ostanem, ali kada su vizije sadašnjosti i budućnosti različite onda morate pronaći drugo riješenje", napisao je, između ostalog, Đurić.

U protekloj sezoni Đurić je odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima za Salernitanu i zabio je pet golova i dodao pet asistencija.

Ponikao je u Ceseni, a još ja igrao za Parmu, Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani, Cittadellu i Bristol City.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Želite li da se kladite na sve sportske događaje i da uživate u najvećim kvotama? Posjetite Volcanobet i odaberite najbolje tikete za sebe!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Promo

Top Komentari

yugopo
Steta sto ga nema u repki, momak je ginuo za dres!
9 0
Noone
Špic napadač, 35 utakmica 5 golova?? .. Nije neka statistika al et.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi