Kapiten Milana spustio loptu na zemlju, pa se dotakao čovjeka koji je zavio Srbiju u crno
Kapiten Milana, Davide Calabria, govorio je na press konferenciji pred utakmicu s Borussijom Dortmund. (Foto: Screenshot)

Calabria na press konferenciji

Kapiten Milana spustio loptu na zemlju, pa se dotakao čovjeka koji je zavio Srbiju u crno

Eldar Ganibegović

Borbu za plasman u osminu finale Lige prvaka AC Milan nastavlja sutra. Na press konfernciji pred utakmicu protiv Borussije Dortmund, pored trenera Stefana Piolija, govorio je kapiten Rossonera, Davide Calabria.

Sutra se u okviru 5. kola Lige prvaka na stadionu San Siro sastaju AC Milan i Borussia Dortmund. 

Poslije četiri kola u grupi F, koja je nazvana i grupom smrti, sve je još otvoreno. Sva četiri kluba imaju šanse da se nađu u osmini finala, a u najboljoj poziciji je upravo Borussia Dortmund.

# KLUB BODOVI
1. Borussia Dortmund 7
2. PSG 6
3. AC Milan 5
4. Newcastle United  4

Navijači Milana svakako se nadaju da nakon što su na San Siru srušili PSG, isto mogu uraditi protiv Borussije. Kapiten Davide Calabria, ipak spušta loptu na zemlju.

"Nismo superheroji, imamo 15, 18, 25 godina. Uživamo za sebe, uživamo u igranju fudbala. To je posao, ulažemo odlučnost, intenzitet i želju. I to radimo da usrećimo naše roditelje i da pružimo zadovoljstvo navijačima", rekao je na danas održanoj press konferenciji.

Istakao je da Milan sutra igra s timom koji ima odlične kontranapade, a onda su novinari pitali jesu li radili na branjenju defanzivnih prekida. Naime, na skoro identičan način poslije kornera Milan je primao golove od PSG-a, Leccea i Fiorentine.

Oglasi

"Da, radili smo na svim situacijama u kojima smo mogli bolje. Mi smo igrači na visokom nivou, tako da je važno razumjeti greške i biti bolji", mišljenja je kapiten Milana.

Zatim je upitan o Jannicku Sinneru. Čovjek je to koji je najzaslužniji što je Italija izbacila Srbiju i plasirala se u finale Davis Cupa.

"Nadamo se da ćemo imati Jannikov talenat i jedva čekamo da ga pokažemo na terenu", dodao je još Calabria.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Davide Calabria je ove sezone za AC Milan igrao 15 puta i upisao je dvije asistencije. 

Borussia Dortmund - AC Milan i nula u prvom meču

Ova dva tima sastala su se u drugom kolu četvrtog oktobra. Rezultat u Njemačkoj bio je 0:0, pa se sutra svakako nadamo boljoj utakmici i golovima.

U posljednjem kolu Milan će gostovati u Engleskoj kod Newcastle Uniteda, dok će Borussia Dortmund na Signal Iduna Parku dočekati PSG. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi