Milan i Inter ruše San Siro i grade novi stadion

Procedura već pokrenuta

Milan i Inter ruše San Siro i grade novi stadion

E. Čaušević

Predsjednik Milana, Paolo Scaroni, danas je izjavio da je pokrenuta procedura oko rušenja legendarnog stadiona San Sira.

Na ovom stadionu igraju Milan i Inter i navodno su klubovi postigli dogovor oko rušenja istog kako bi na tom mjestu izgradili noviji i moderniji stadion.

Scaroni je danas za La Gazzetta dello Sport izjavio da je procedura već pokrenuta i da sada čekaju dozvolu od grada Milana kako bi srušili San Siro i počeli graditi novi stadion.

"San Siro će biti srušen i na tom mjestu ćemo napraviti novi stadion. I čelnici Intera su za tu opciju. Ipak, procedura za sve je nevjerovatno komplikovana, ali želimo istrajati. Bilo bi prelijepo da otvorimo Zimsku olimpijadu 2026. godine na novom San Siru", rekao je Scaroni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan i Inter su u prethodnim godinama razmatrali opcije oko novog stadiona. Klubovi su imali prvo plan da svaki klub sebi napravi novi stadion ili da naprave zajednički na nekoj drugoj lokaciji.

No, sada su donijeli odluku da žele ostati na San Siru, ali žele moderniji stadion. Da li će grad dozvoliti rušenje legendarnog stadiona ostaje nam da vidimo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi