Milan i pored zabrane čelnika Serije A potvrdio da će igrači nositi crne trake oko ruke

Rukovodstvo lige se kasnije predomislilo

Milan i pored zabrane čelnika Serije A potvrdio da će igrači nositi crne trake oko ruke

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana večeras igraju na San Siru protiv Torina utakmicu četvrtfinala Kupa Italije.

Rossoneri su se uspjeli vratiti u formu u prethodnih nekoliko sedmica i sigurno je da će večeras biti favoriti protiv Torina. No, meč ovih timova će biti u znaku tragično stradalog Kobea Bryanta.

Sinoć je potvrđeno da će pred početak utakmice biti održana minuta šutnje u čast Bryanta i njegove kćerke Gianne koji su poginuli u helikopterskoj nesreći.

Poznato je da je Kobe bio veliki navijač Milana, te da je veći dio djetinjstva proveo u Italiji dok je njegov otac igrao u ovoj državi. Milan je također potvrdio da će igrači nositi crne trake oko ruke iako im Seria A to nije dopustila.

Čelnici Seria su odbili ovaj zahtjev Rossonera, a iz Milana su potvrdili da će to svejedno uraditi. Nakon toga dobili su novi odgovor rukovodstva italijanske lige koja je dala dozvolu da igrači Milana, ali i Torina nose crne trake oko ruke.

"U dogovoru sa Serijom A večeras će igrači Milana nositi crne trake u čast Kobeja Bryanta koji je poginuo u tragičnoj helikopterskoj nesreći zajedno sa svojom kćerkom Giannom i još sedam osoba. Cijeli San Siro će odati počast nekoliko minuta prije početka utakmice", poručili su iz Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Odluka je donesena ranije iako Seria A nije dala dozvolu za to. No, kasnije je u klub stigla potvrda da je odobreno igračima da oko ruku nose crne trake".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Hahah nisu mogli. Ovi rekli hocemo ipak. I onda su odobrili haha
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi