Milan na San Siru savladao bezidejni Lazio, Ibrahimović se vratio i odmah zabio gol

Rossoneri slavili sa 2:0

Milan na San Siru savladao bezidejni Lazio, Ibrahimović se vratio i odmah zabio gol

E. Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su na svom terenu pobijedili Lazio sa 2:0 u meču trećeg kola Serije A.

Na San Siru nismo gledali derbi kakav smo očekivali jer Lazio nije pružio baš najbolju partiju večeras, a Rossoneri su to znali da iskoriste.

Prvu šansu na meču imali su gosti u 17. minuti kada je pokušao Milinković-Savić, ali je golman Milana to obranio. U 25. minuti veliku šansu imao je Leao, no gola nije bilo.

Međutim, Milan je u 45. minuti uspio da dođe do vodstva. Rebić i Leao su sjajno kombinovali, a na kraju je portugalski napadač savladao Reinu i pogodio za 1:0.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Milan je imao i penal. Loptu je uzeo Kessie, ali je pogodio prečku.

U drugom poluvremenu smo gledali poprilično nezanimljivu utakmicu. Detalj koji je obilježio drugi dio desio se u 61. minuti kada je Pioli na teren poslao Zlatana Ibrahimovića koji se nakon tri mjeseca konačno oporavio od povrede.

Samo šest minuta kasnije Ibrahimović je sve riješio u ovom meču. Rebić ga je odlično uposlio, a iskusni 39-godišnji napadač bez problema šalje loptu u preznu mrežu za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja utakmice domaći tim je diktirao tempo igre, dok Lazio nije uspio ozbiljnije da zaprijeti.

Nakon ove pobjede Milan je prvi s maksimalnih devet bodova, dok je Lazio šesti sa tri boda manje.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
FORZA MILAN
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi