Milan ostaje bez najboljeg igrača, ali na San Siro iz Engleske stiže 'vreća para'

Bliži se odlazak Portugalca

Milan ostaje bez najboljeg igrača, ali na San Siro iz Engleske stiže 'vreća para'

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac Rafael Leao impresionirao je u dersu Milana, a njegove sjajne partije nisu prošle nezapaženo.

Leao je vodio Milan do Scudetta koji se čekao punih 11 godina, a dobru formu zadržao je i u novoj sezoni. Ima ugovor do ljeta 2024. godine, što znači da bi Milan njegov odlazak mogao dobro da naplati u januaru ili sljedećeg ljeta.

Iako će na San Siru teško preživjeti odlazak takvog igrača, koji je svojim golovima i asistencijama doprinio ekspanziji kluba i povratku na staze stare slave, zov novca mogao bi ipak sve promijeniti, a poznato je da velikan iz grada mode uporedo sa sportskim rezultatima razmišlja i o ekonomskom pitanju.

Dnevnik iz Liverpoola, Liverpool Echo, objavio je kako se za Portugalca sada počeo interesovati i slavni klub sa Anfielda, kojem očito nikad dosta brzih krilnih igrača (Diaz, Jota, Salah...).

Ekipa Jurgena Kloppa pomno prati razvoj situacije oko Leaa koji bi trebao da potpiše novi ugovor s Milanom, mada postoji problem jer igrač mora da plati 16,5 miliona eura bivšem klubu Sportingu za raskid ugovora.

Milan nema namjeru prodati MVP-a prethodne sezone Serie A i šalje zainteresovane klubove na otkupnu klauzulu u ugovoru koja iznosi 150 miliona eura.

Ukoliko Liverpool ili bilo koji klub aktiviraju klauzulu, postaće Leao treći najskuplji igrač na svijetu.

Skuplji od Portugalca bili bi samo Neymar i Kylian Mbappe, koji su u PSG došli za 222 i 180 miliona eura. Mimo Liverpoola, situaciju prate Chelsea, Paris Saint-Germain, Manchester City i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rafael Leao pridružio se Milanu u avgustu 2019. za 29,5 miliona eura iz Lillea. Portugalski napadač je ove sezone odigrao trinaest utakmica, zabio je četiri gola i ostvario osam asistencija.

Prethodnu sezonu, ovjenčanu italijanskim prvenstvom i kipićem MVP-a, Leao je završio s jedanaest golova i deset asistencija u Seriji A i za mnoge navijače je uz Thea Hernandeza glavni igrač i pokretač svega dobroga u jednom od najtrofejnijih timova na Starom kontinentu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi