Milan navodno želi Ševčenka za trenera, Ukrajinac se brzo izjasnio

Ne zanima ga posao trenera Milana

Milan navodno želi Ševčenka za trenera, Ukrajinac se brzo izjasnio

Edmir Škorić

"Volim klub, ali o tome ne razmišljam", rekao je Andrij Ševčenko.

Ukrajinski golgeter danas obnaša funkciju selektora Ukrajine, a usljed velike krize spominje se kao mogući nasljednik Marca Giampaola na klupi Rossonera.

Međutim, nekadašnji napadač Milana i Chelseaja ne želi da se opterećuje tim glasinama i tvrdi da je fokusiran isključivo na Ukrajinu.

"Volim Milan, ali klub me nije kontaktirao. Na profesionalnoj razini o Milanu trenutno ne razmišljam", kazao je popularni Sheva za La Gazzetta dello Sport.

„Ja sam trener Ukrajine i sav moj trud usmjeren je na moju zemlju. Želim ići na Euro 2020 sa svojim igračima. Trenutno sam ovdje u Milanu, ali to je zato što gledam igrače iz Ukrajine i nakon utakmice Atalanta - Šahtar idem na večeru sa svojim milanskim prijateljima. To je samo društvena stvar, jer smo i dalje dobri prijatelji", dodao je Ševčenko, koji će navodno večeras sjesti upravo s direktorima Milana Zvonimirom Bobanom i Paolom Maldinijem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Rekavši sve to, Paolo Maldini i Zvonimir Boban prava su garancija Milanu, koji će se uskoro vratiti na noge. Milan mi ostaje u srcu i siguran sam da će to uskoro riješiti".

Osim Ševčenka, kandidati za klupu Milana su Claudio Ranieri i Rudi Garcia.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi